AKOM duyurdu: 16 Haziran'a kadar sürecek

İstanbul, Balkanlar'dan gelen yağışlı ve serin havanın etkisine girdi. Serin ve yağışlı havanın 16 Haziran tarihine dek devam etmesi ve sıcaklıkların perşembe ve cuma günleri haricinde hafta boyunca 22 ila 25 derece dolaylarında seyretmesi tahmin ediliyor. Sabah erken saatlerden itibaren görülen lokal yağmurların, bazı yerlerde gök gürültülü sağanak geçişleriyle devam edeceği öngörülüyor.

YAŞAM 07.06.2022, 19:21
AKOM duyurdu: 16 Haziran'a kadar sürecek

İBB'ye (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) bağlı AKOM’un (Afet Koordinasyon Merkezi) mevcut meteorolojik radar ve uydu verileri doğrultusunda gerçekleştirdiği değerlendirmelere göre, megakent İstanbul başta olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin genelinde önümüzdeki hafta boyunca Balkanlar'dan gelen yağışlı ve serin havanın etkisini göstermesi tahmin ediliyor. Perşembe ve cuma günleri dışında hafta boyunca sıcaklıkların 22 ila 25 derece civarında, mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Hafta boyunca etkili olacak

Serin hava ile birlikte megakent genelinde lokal gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi tahmininde bulunuluyor. Kentte hava sıcaklıklarının 16 Haziran tarihine dek mevsim normalleri dolayları ile 1-3 derece altında seyretmesi öngörülüyor.

17 ila 22 Haziran tarihlerini kapsayan uzun vadeli tahminler doğrultusunda da sıcaklıkların mevsim normalleri dolayları ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)