Bakan Akar'dan kritik görüşme

Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile yaptığı telefon görüşmesinde Kuzey Suriye'de sağlanan istikrarı bozmayı hedefleyen eylemlere karşı gereken yanıtın verileceğinin, söz konusu bölgedeki terörist varlığının asla kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM 07.06.2022, 19:59 08.06.2022, 10:42
Bakan Akar'dan kritik görüşme

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Bakan Akar, Şoygu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

"Ateşkes ilan edilmeli"

Suriye ve Ukrayna başta olmak kaydıyla ikili ve bölgesel güvenlik ve savunma hususlarının ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından Ukrayna'daki son gelişmelere ilişkin daha çok can kaybının meydana gelmemesi, bölgede istikrar ve huzurun tekrar tesis edilebilmesi ve gitgide kötüleşen insani durumun iyiye gitmesi için ivedi olarak bir ateşkes ilan edilmesinin önemine işaret etti.

"Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır"

Gıda krizi hususunda ayçiçeği, tahıl ve diğer tüm tarım ürünlerinin güvenli nakliyatı hususunda alınabilecek önlemler üzerinde durulan görüşmede ayrıca Bakan Akar, insani yardım hususunda her türlü desteği tesis etmeye çabalayan ülkemizin bölgede sulhun temini için bugüne dek olduğu gibi bundan böyle de üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır durumda olduğunu dile getirdi.

"PKK/YPG'ye karşı gereken yanıt verilecek"

Kuzey Suriye'deki gelişmeler ile ilgili olarak da Akar tarafından bölgede tesis edilen istikrarı bozmayı hedefleyen eylemlere karşı gereken yanıtın verileceği, bahse konu bölgedeki terörist varlığının asla kabul edilemez olduğu kaydedildi. Akar ayrıca bu hususta daha evvel varılan anlaşmalara riayet edilmesi gereğini de anımsattı.

Yorumlar (0)