Adresi karıştıran operatör yanlış binayı yıktı

Samsun’daki bir kepçe operatörü, yıkım işlemi yapmak için gideceği adresi karıştırdı ve yanlış binayı yerle bir etti. Söz konusu şahıs bir de yetmezmiş gibi yıkım masraflarının karşılanmasını talep etti.

YAŞAM 06.04.2022, 18:49
Adresi karıştıran operatör yanlış binayı yıktı

Akıllara durgunluk veren olay, Atakum ilçesine bağlı Esenevler Mahallesi üzerinde yaşandı. Aktarılan bilgiler doğrultusunda, Ahmet Çelik adlı yurttaş, aynı zamanda ortağı olduğu arsa ve bahse konu arsada bulunan iki katlı evi, yeni binalar inşa etmek üzere bir müteahhitlik şirketine teslim etti. Müteahhit şirket arsadaki evin yıkılması için bütün hazırlıklarını tamamladı. Yıkım işlemleri için Atakum Belediyesi'nden ruhsat beklenirken, adeta Karadeniz fıkrası gibi bir olay meydana geldi. Başka bir şirketin kepçe operatörü, gitmesi gereken adresi karıştırdı ve gelip bu binayı yerle bir etti. Söz konusu durum komşuların müteahhitlik şirketine haber vermesiyle anlaşılabildi.

Zarar yaşanmadı

Yanlış binada yıkım işlemi yapan kepçe operatörü, olayın ardından yıkım masraflarının karşılanmasını istedi. Müteahhitlik şirketinin devreye girmesiyle birlikte problem çözüldü. Binanın ilerleyen bir dönemde zaten yıkılacak olmasından dolayı herhangi bir zararın yaşanmadığı olay, büyük bir şaşkınlık yarattı.

"Yakın bir yer olsa anlarım"

Ahmet Çelik, “Bu binanın yıkılması için müteahhitle anlaşma sağlamıştık. Ben gelmeden evvel başka bir operatör arkadaş burayı yıkmış. Müteahhit de bunu öğrenmiş. Müteahhit bana ulaştı ve durumu anlattı. Hiçbir şeyden haberim olmadığını söyledim. Yanlış adrese gelmiş, yanlış binayı yıkmış. Zaten biz yıkacaktık fakat adam malzemeyi de almaya çalışıyor. Gitmesi gereken adres birkaç kilometre ötesi. Yakın bir yer olsa anlarım." diye konuştu. 

Müteahhit şirketin yetkilisi ise olay meydana geldiğinde il dışında olduklarını, arsada bulunan binanın yıkımı için Atakum Belediyesi'nden ruhsat bekledikleri esnada komşular tarafından kendilerine haber verdiğini, ardından devreye girerek problemi çözdüklerini belirtti.

Yorumlar (0)