Çavuşoğlu yanıtladı: Putin ile Zelenski görüşecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya lideri Putin ile Ukrayna lideri Zelenski'nin görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

DÜNYA 06.04.2022, 18:50 06.04.2022, 21:19 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu yanıtladı: Putin ile Zelenski görüşecek mi?

Rusya'nın 24 Şubat günü Ukrayna'ya top atışlarıyla saldırması, uzun süredir gergin olan ilişkileri savaş meydanına taşıdı. İki ülkeden gelen heyetler, Mart ayının son günlerinde İstanbul Dolmabahçe'de müzakere masasına oturdu ancak savaşı bitirecek anlaşma sağlanamadı. 

Rusya lideri Putin ile Ukrayna lideri Zelenski arasında bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, yanıtı en çok aranan sorulardan biri oldu. Savaşın bitmesi için bu görüşmenin gerçekleşmesi gerektiği söyleniyor. İki ülke liderinin bir araya gelip gelmeyeceğine dair soru, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da soruldu.

"Dışişleri bakanları düzeyinde olma ihtimali daha fazla"

6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e seyahat eden Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Olası bir Putin-Zelenski görüşmesi hakkında yorumda bulunan Çavuşoğlu, "İki lideri buluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onları bu konuda cesaretlendirmeye çalışıyoruz. İki ülke arasında görüşmeler olacak. Ancak bunun ilk etapta dışişleri bakanları düzeyinde olmasını bekliyoruz." dedi.

6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısında son ayların bir numaralı gündem maddesi olan Ukrayna-Rusya savaşı masaya yatırılacak. Ukrayna'nın kendisini savunabilmesi için gönderilecek askeri  teçhizatın boyutları konusunda görüşülecek.

Yorumlar (0)