Adana’da garip olay… “Evimin kapısını söktü” demişti, gerçek bambaşka çıktı

Geçtiğimiz günlerde Adana'da yaşanan hadisede kiracı Hacer K., 5 aydır kirayı ödemediği öne sürülerek duş aldığı esnada ev sahibinin çelik kapıyı çıkardığını aktarmıştı. Olayın ardından açıklama yapan ev sahibi ise yaşananların çok farklı olduğunu ifade etti.

YAŞAM 09.08.2022, 13:45 09.08.2022, 14:18
Adana’da garip olay… “Evimin kapısını söktü” demişti, gerçek bambaşka çıktı

Olay, 6 Ağustos günü Adana’da gerçekleşti. Ev sahibi Mikail Dede, 5 aydır kirasının ödemesini geciktiren kiracısının çelik kapısını daireden sökmüş ve elektriğini de kestirmişti. Bu olayın ardından “Genç kadının kapısını ev sahibi çaldı, 2 çocuğuyla kapısız ve elektriksiz kaldı” haberlerinin yayılmasının sonrasında ev sahibi Mikail Dede açıklamada yaparak gerçeğin çok farklı olduğunu iddia etti.

5 ay kira ödemedi, evden çıkmadı

Eşinden uzun zaman önce boşanan kiracı Hacer K. (31), 2 çocuğuyla beraber merkez ilçe Sarıçam’a bağlı Gültepe Mahallesi’nde Mikail Dede (46) isimli kişiden 8 ay öncesinde dairesini aylık 1200 liraya kiraladı. Söylenilenlere göre 5 ay kadar bir süredir kirasını vermeyen Hacer K.’nin dairesini boşaltmasını isteyen Dede, kiracısını ne yaparsa yapsın evden çıkaramadı.

Yasa dışı hareketleri dikkat çekince şikayet edildi

Bu olayların ardından Hacer K.’nin dairesine ziyarete gelen kişilerin diğer evlere girdiği ve hırsızlık yapıldığı tespit edildi. Belli bir süre sonra genç kadının uyuşturucu madde satışı ve kullanımı yaptığının da fark edilmesi üzerine apartmanda yaşayan diğer kişiler devamlı olarak Mikail Dede’yi arayıp kiracısını şikayet etmeye başladı. Kiracısının 5 aydır hem kirayı hem de elektrik faturasını ödemediğini ifade eden Mikail Dede, Hacer K.’yı aradı ve tekrar dairesini boşaltması gerektiğini söyledi. Hacer K. ise söylenen bütün bu sözlere kulak tıkadı. Dede olanların ardından perşembe günü öğle vakitlerinde daireye gelerek, çelik kapıyı yerinde çıkarttırdı.

Kapı sökülünce eşyalar sokağa atıldı

Çelik kapının sökülmesinin sonrasında cumartesi günü yaşananlara dayanamadıkları gerekçesiyle apartman sakinleri, genç kadının dairesine girip birden fazla eşyasını caddeye attı. Bu esnada apartmanda yaşayan kişiler kendilerine ait olan birçok eşyanın da evden çıktığını iddia etti. Çelik kapının yerinden çıkarılmasının haberlere çıkmasının sonrasında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, çelik kapının kilitlerinin yerinden çıkarılarak geri takılması için karar aldı ve çelik kapı yeniden evin girişine takıldı. Ev sahibi Mikail Dede ve apartman sakinleri, olayların yaşandığı apartmanın önünde bir araya gelip açıklamada bulundu.

“Evi konaklamak haricinde her şeyde kullanmış”

Mikail Dede kendisinin de mağdur edildiğini iddia ederek, “8 ay kadar önce bu kişi benim daireme taşındı. Taşındığı sırada da maddi olanakları bulunmadığını öne sürdü ve elektrik aboneliğini de üstüne almadı. Sadece 2-3 ay kadar fatura ödedi fakat 4 ay oldu herhangi bir elektrik faturasını ödemedi. Mevcut durumda ben bu şahıs yüzünden icralık haldeyim. 5 ay oldu benim kiramı vermiyor. Apartmanda ki komşuların tamamını rahatsız ediyormuş. Evi gündelik, saatlik olarak fuhşa kiralamaya başlamış. Bu olanların hepsini bana apartman sakinleri anlattı” diye konuştu.

Kapıyı sökme nedenini açıkladı: “Korktum”

Geçmişte kaldığı evlerden çıkarken Hacer K.'nin zorluk çıkardığını ifade eden Mikail Dede, “Ben bu kişinin geçmiş zamanlarda da taşındığı daireleri ateşe verdiğini duydum. Bu nedenle korktum, evimi yakma gibi bir şey yaparsa hızlı bir şekilde müdahalede bulunulsun diye düşündüm ve kapıyı çıkardım. Buradaki bütün insanlar bu kişiden şikayet ediyor. Ben de bu apartmanda bulunan daireyi kiraya verdim ve farklı yerde kiraya geçtim. Oturduğum yerdeki ev sahibim mağdur olmasın diye çocuğumun dershane parasını dahi yatıramadım. Şu an ben de mağdur edildim” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu karar alacak

Apartmanda oturan kişilerden Elif Avuçcu ise “Bu kişinin üst katında kızım Özgenur Özdemir oturuyor. Kendisi daha yeni doğum yaptı ve bu yaşananlardan dolayı sütü kesildi. Her gün Hacer K.’ya farklı farklı kişiler geliyor. Küfür ediyorlar, içiyorlar ve bizim dairelerimize tırmanıyorlar. Benim evladımın şu anda sütü kesildi. Evlerimizin elektriğini kaçak çekiyorlar. Biz de şikayetçiyiz” dedi.

Diğer bir taraftan apartman idaresi kurulu toplanarak alacakları karar ile beraber Hacer K.'yi daireden çıkartmak için işlemlere başlayacakları belirtildi.

Yorumlar (0)