71 yaşındaki baba, oğluyla aynı üniversitede aynı bölümü kazandı

Bayburt'ta ikamet eden baba ve oğlu, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber aynı bölümleri kazandılar.  

YAŞAM 29.08.2022, 09:51 29.08.2022, 16:54
71 yaşındaki baba, oğluyla aynı üniversitede aynı bölümü kazandı

Aynı üniversitede eğitim alacak olan babayla oğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nde beraber okumanın heyecanını yaşadıklarını söylediler. 

Baba ve oğul, aynı sırada aynı bölümü okuyacak

Uzun seneler gazetecilikle ilgilenen ve araştırmacı yazar olarak tanınan, Bayburt tarihi üzerine araştırmalar yapan 71 yaşındaki Veysel Gider, 4 çocuğunun en küçüğü Mürsel Yusuf Gider ile hayalini kurduğu Tarih bölümünde 4 sene boyunca aynı sıraları paylaşacak. Babasıyla beraber okuyacaklarını öğrendiği esnada mutluluktan havalara uçtuğunu belirten 22 yaşındaki Mürsel Yusuf Gider, heyecanla derslerin başlamasını beklediğini dile getirdi. 

Baba gündüz, oğlu gece gidecek 

Oğluyla birlikte aynı üniversiteyi ve fakülteyi hatta aynı bölümü kazandığını belirten Veysel Gider, kendisinin gündüz programına, oğlunun ise ikinci öğretim (gece) programına yerleştiğini söyledi. Veysel Gider, "Bu sene Allah nasip etti, Tarih bölümünü oğlumla kazandık. O ikinci öğretimi yani akşamı kazandı, ben gündüzü kazandım" sözlerini kullandı. 

"İnsan için en önemli şey okumak" 

Okumayı sevdiğini ve yaşamı boyunca sayısızca kitap okuduğunu belirten Veysel Gider, "Okumak çok güzel bir şey. Müslüman olarak da bir şeye inanıyoruz ki o da şu, Allah ayetleri ilk indiğinde 'İkra' yani ‘oku’ diye buyurmuştur. Bi de oku emriyle şereflendirilmiş bir dinin mensuplarıyız. Buradan okumanın değerini anlamak çok zor değil, okumanın değerini açık bir şekilde görebiliyoruz. Kişisel olarak okumayı seven bir insanım, şu ana kadar binlerce kitap okudum. Bayburt'ta sanıyorum ki benden çok kitap okuyan yoktur, rakip tanımıyorum" açıklamasını yaptı. 

6 tercihten ilk tercihi olan Tarih bölümünü kazandı 

Üniversite tercihi yaptığı süreçte özellikle edebiyat ve tarih bölümlerini istediğini belirten Veysel Gider, ilk tercihinin gelmesi sebebiyle mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu sene de Allah kısmet etti, sınava girdim 6 bölüm seçtim. Özellikle ağırlıklı bir şekilde edebiyat ve tarih üzerine sıralamada yazdım, ardından birinci tercihim olan Tarih bölümünü kazandım, kısmetimizde o varmış" şeklinde konuştu. 

"Oğlumla birbirimizden faydalanarak okulu bitireceğiz" 

Okul yaşamları boyunca baba oğul birbirlerine yararlı olacaklarını söyleyen Veysel Gider, "Ben öyle sanıyorum ki birbirimizden faydalanacağız. Benim ondan faydalanacağım konular var, çünkü o daha genç yaşta. Onun benden faydalanacağı konular var özellikle belgeler anlamında. İyi olacak diye tahmin ediyorum, güzelce birlikte okulumuzu okuyup, 4 seneyi en verimli biçimde tamamlayacağız" sözlerini kullandı. 

"Babamla aynı sıraları paylaşacağım için hem şanslı hem gururlu hem de mutluyum" 

Babasıyla aynı sıraları paylaşmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduğunu belirten Mürsel Yusuf Gider, "Az önce babamın da söylediği gibi aynı üniversiteyi kazandık. İlk tercihimizde ikimiz de Tarih bölümünü yazdık. Babam birinci öğretimi, ben ikinci öğretimi yazdım. Mutluyum, gururluyum. Çünkü babamla beraber öncelikle aynı üniversiteyi aynı sınıfı paylaşıyoruz. Sabahçı ve akşamcı olduğumuz için belki beraber olamayacağız ama ortak derslerde veya başka bir şekilde bir araya geleceğiz. Benim şansım ne oldu derseniz babam tarihçi, tarih ile ilgili yardımı verecek kişi kendisi zaten. O anlamda da kendimi gerçekten şanslı buluyorum" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)