7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin ölümünde karar açıklandı

Yaklaşık 16 ay önce Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde, öldürülerek dereye atılan küçük kız İkranur'un ölümüne ilişkin; Şubat ayında tutuklanan öz halası ve amcasının yargılanmasında karar belli oldu. "Çocuğu kasten öldürmek" suçu dolayısıyla amcaya 11 yıl hapis, halaya da yardım ve delilleri karartma suçları sebebiyle 5 yıl üst sınırından ceza verildi.

YAŞAM 28.10.2021, 17:42 29.10.2021, 17:56
7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin ölümünde karar açıklandı

27 Haziran 2020 günü Bulancak ilçesinin İcilli köyünde, evine dönmeyen küçük kız İkranur'un ailesinin ihbarı sonrası arama çalışması başlatılmış ve küçük İkranur’un cansız bedeni 3 gün sonra, kaybolduğu yerden 7-8 kilometre uzaklıktaki derede bulunmuştu. Sürdürülen soruşturmada 7 yaşındaki İkra Nur Tirsi'nin ölümüne ilişkin 14 yaşındaki amcası S.T ile 26 yaşındaki halası A.Ç, 15 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sanıkların savunmaları alındı

Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan amca S.T., Kayseri Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndan, A.Ç. isimli hala ise Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkeme heyetinin iddianameyi okumasının ardından sanıkların ilk savunmaları alındı.

Amcaya 11 yıl hapis, halaya tahliye

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının, 2 sanık için hazırladığı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamelerde, amca S.T. için "çocuğu kasten öldürmek" suçu dolayısıyla müebbet hapis cezası verildi. Fakat, suç işlediği dönemde yaşının küçüklüğü ve suça sürüklenen çocuk olması sebebiyle cezası 11 yıla indirildi. 'Suç delillerini ortadan kaldırma, değiştirme ya da gizleme" suçu dolayısıyla yargılanan hala A.Ç.’ye 5 yıl üst sınırından verilen cezası 4 yıl 2 aya düşürüldü. Ayrıca hala A.Ç., tutuklu olduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesine karar verildi.

Olayın geçmişi

27 Haziran 2020 gününün akşamında, evinin çevresindeki bahçede otlayan büyükbaş hayvanları kontrol etmeye giden ve eve dönemeyen İkranur Tırsi, kaybolduktan 3 gün sonra evlerine 7 km uzaklıkta yer alan derede cansız olarak bulundu. 

15 Şubat 2021’de, 7 yaşındaki İkranur Tirsi'yi burnunu ve ağzını eliyle kapatıp nefessiz bırakarak katlettiği iddiası üzerine İkranur Tırsi’nin halası ve 14 yaşındaki amcası tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Savcılıkta alınan ifadelerde olay günü, İkranur'a, oyun oynadığı esnada sinirlendiği ve kızdığı için burnunu ve ağzını eliyle kapatıp nefessiz bırakarak öldürdüğünü itiraf eden amca S.T., olayın ardından ablası A.T. ile beraber küçük kızın cesedini dereye attıklarını anlatmıştı.

Yorumlar (0)