Palamut kırmızı etle rekabet ediyor

Zonguldak Balık Hali’nde 1 adet, 50 TL.’den satışa sunulan palamut, kilo fiyatı yaklaşık olarak 65 TL.’ye satılan kırmızı etle rekabet eder hale geldi.

EKONOMİ 28.10.2021, 17:59 29.10.2021, 10:32
Palamut kırmızı etle rekabet ediyor

Bu sene yaşanan müsilaj sorunu ve hava şartlarından dolayı denizlerde balıkların istenen seviyede çıkmaması hem balıkçıları hem vatandaşı zora sokuyor. Palamutlar 50 TL.’ye tezgahlarda kendisine müşteri beklerken kilo fiyatının neredeyse kırmızı etle yarışır hale gelmesi de vatandaşı bir kez daha düşündürüyor. Fiyatların yüksek seyretmesi vatandaşların balığa olan ilgisini azaltıyor. Tezgahlarda istavrit 30 TL., hamsi ise 20 TL.’ye satışa sunuluyor.

“Fiyatlar aşağı düşmez”

Balıkçılıkla hayatını kazanan Kemal Öççep, “Sezon başından beri havalar iyi gitmiyor. Düzelince daha iyi olacağını umuyoruz. Palamuttan iyice ümidimizi kestik. 3-5 daha denizden çıkar çıkmaz. Şu anda tanesi 50 TL.’ye satılıyor. Aşağısına da düşeceğini sanmıyorum. Su bir anda ısınıyor, bir anda kötü gidiyor. Bu doğa ile alakalı bir durum. Bu nedenle fiyatlar da yüksek kalıyor. İnsanların alım gücü zaten düşük. 50 TL.’ye palamudu nasıl alsınlar?” diye konuştu.

Yorumlar (0)