6 Şubat’ta acı detay! Kendisi için hazırladığı mezara kızı ve torununu defnetti

Hatay’da 6 Şubat depremi öncesinde kendisi için köyünde mezar yeri hazırlatan Filiz Bekler isimli talihsiz kadın, deprem sonrasında aynı mezarda kızı ve torununu toprağa verdi.

YAŞAM 06.02.2024, 11:00 07.02.2024, 09:07 Şeyda Gül
6 Şubat’ta acı detay! Kendisi için hazırladığı mezara kızı ve torununu defnetti

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde acılar tazeliğini korurken deprem bölgesinden acı dolu anılar anlatılmaya devam ediyor. Depremler sırasında en büyük yıkımın yaşandığı yerlerin başında gelen Hatay, her noktasında aradan geçen 1 yıla rağmen yıkım ve acıların izlerini taşıyor. Depremde acı kayıp yaşayanlarda sadece biri olan Filiz Bekler, kızı ve 12 yaşındaki torununu asrın felaketinde kaybetti.

Kırık ayakla onlara gitmeye çalıştım

Depremde binalarının ağır hasar aldığını ve ayağının kırıldığını anlatan talihsiz kadın Bekler, kızı Pelin ve torunu Derinsu’nun yanına gitmek için çok çabaladığını ama kırık ayağı nedeniyle başaramadığını belirtti. Evlerinin birbirine çok yakın olduğunu anlatan Bekler, kendisinin diğer kızları ile birlikte ilk sallantı da dışarıya çıktığını ve ama o an aklımda sadece kızı Pelin ve torunu Derin’in geldiğini söyledi. Çünkü onların oturduğu binanın yüksek 7 katlı bir bina olduğunu kaydeden Bekler, onlara ulaşmanın çok güç olduğunu ve her yerin sallandığını dile getirdi. Havada yağmur ve soğuk olduğunu anlatan Bekler, “Bir türlü onların olduğu yere gidemedim. Ayağım da kırılmıştı. Onlara yetişemedim” dedi.

Kızlarım aralarında konuştuğunda binanın yıkıldığını anladım

Kızının yaşadığı binaya gitmek için çok çaba sarf ettiğini ama başaramadığını anlatan Filiz Bekler, kızlarının aralarında bir şeyler konuştuğunu ve bir şeyler olduğunu fark ettiğini anlattı. İlerleyen saatler de kızımın binasının önüne gittiğinde binasının yerle bir olduğunu gördüğünü belirten acılı anne, “Onlar yoktu enkazın altındaydı” ifadelerini kullandı.

Depremden iki gün sonra doğum günüydü

Depremden iki gün sonra torununun doğum günü olduğunu belirten Bekler, torununun ayın 8’inde doğum günü olduğunu söyledi. Depremden iki gün sonra doğum günü olan torununa pasta kesemediğini çünkü o enkazın altında olduğunu vurgulayan Bekler, “Çok uğraştılar çok çabaladılar ama maalesef gücüm yetmedi. 4. gün çocuklarımın haberini aldım” şeklinde konuştu

Bu mezar benim içindi ama onları gömdüm

Kızı ve torunun defnedildiği mezarı kendisi için depremden çok önce ayırttığını belirten acılı kadın, şimdi kızı ile torununun burada annesiyle kucak kucağa yattığını dile getirdi. “Bu mezar benimdi. Babam yan tarafında yatıyor” diyen acılı anne, kendisinin hep buraya gömüleceğini söylediğini anlattı. Bekler, “Ama maalesef ben onları buraya gömdüm” dedi.

Yorumlar (0)