Asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçti, acılar geçmedi

6 Şubat 2023'te saatler 04.17'yi gösterdiğinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. 11 ili etkileyen depremin yol açtığı acılar unutulmadı. Depremde yaşamını yitirenleri anmak isteyen vatandaşlar, pek çok ilde sessiz yürüyüş düzenledi. Yıkımdan en çok etkilenen kent olan Hatay'daki sessiz yürüyüşten kareler, objektiflere yansıdı.

GÜNDEM 06.02.2024, 10:54 06.02.2024, 11:04 Hakan Öksüz
Asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçti, acılar geçmedi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Aynı gün Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde başka bir deprem yaşandı. Büyük acılara ve yıkıma neden olan depremin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Depremin etkilediği 11 il

Depremin yıkıma uğrattığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Gaziantep, Elazığ ve Osmaniye'de saatler durdu. Depremin üzerinden bir yıl geçti ancak acılar halen daha taze...

Hatay'da sessiz yürüyüş

Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak için gece sokağa çıkan vatandaşlar, yurt genelinde pek çok ilde "sessiz yürüyüş" yaptı. Depremin en çok etkilediği il olan Hatay, sessiz yürüyüş yapılan kentlerden biriydi. Yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybettiği Hatay'daki sessiz yürüyüş, objektiflere yansıdı.

Asi Nehrine karanfil bıraktılar

Hatay'ın Antakya ilçesinde sokağa çıkan binlerce kişi, sessiz yürüyüş sonrası Köprübaşı mevkiinde bir araya geldi. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Asi Nehrine karanfil bırakıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da anma etkinliğine katıldığı görüldü.

Depremde hayatını kaybedenler, İskenderun ilçesinde de anıldı. Saat 04.17'de kaymakamlık önünde başlayan anma programına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın yanı sıra İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.


 

Yorumlar (0)