Acıya direnen yürekler: 142 aile deprem kayıplarını arıyor

Türkiye'nin yüreğini dağlayan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 11 il genelinde hala kayıp olan 142 vatandaşın aileleri, geçen bir yılın ardından hala sevdiklerini aramaya devam ediyor. Depremin acısı, mezarlıklarda, hastanelerde ve enkaz altında çaresizce bekleyen yüzlerce kişinin gözyaşlarıyla silinmiyor.

GÜNDEM 06.02.2024, 11:06 Buse Önder
Acıya direnen yürekler: 142 aile deprem kayıplarını arıyor

Türkiye'nin yüreğini dağlayan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, hala kayıp olan 142 vatandaşın aileleri, acı bir bekleyiş içerisinde.

İlknur Karaca'nın yaşadığı dram, depremin yarattığı derin yaralardan sadece bir tanesi. İlknur Karaca, kız kardeşi Merve Ateş’i 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından enkaz altından çıkardı, ancak kız kardeşini hastanede kaybetmenin acısıyla baş başa kaldı.

Karaca, "26 yaşındaki kız kardeşim Merve Ateş’i enkazdan çıkarmıştık; ayağı kırık, bilinci açık şekilde. Hemen İskenderun SSK Hastanesi'ne gönderdik. Ancak, enkazın altındayken bize yol gösteren Merve'nin durumu stabil görünüyordu. Doktor, kırık ayağından dolayı Mersin Yenişehir Hastanesi'nde ameliyat olması gerektiğini belirtti. Ambulansla Mersin'e sevk edilmek üzere bindirildi ve bu, Merve ile son görüşmemiz oldu" ifadelerini kullandı.

28 kişiden hala bir iz yok

Hatay'da bulunan 8 katlı İlke Apartmanı'nın yıkılması sonucu kaybolan 28 kişiden hiçbir iz bulunamamış durumda. İlke Apartmanı'nda yaşayan üç yakınından haber alamayan Selahattin Kılıç, "Gezmediğimiz hastane, sevgi evi, çocuk evi kalmadı. Yüzlerce aile, kayıplarını arıyor ve biz çaresiziz. Yetkililere sesleniyoruz; bizim çocuklarımızı bulun. En azından bir mezarımız olsun" ifadeleriyle içini döktü.

5 aylık torununa ulaşamıyor

İlke Apartmanı enkazında çocuklarını ve 5 aylık torununu kaybeden Abbas Köse, "Biz çocuklarımızı istiyoruz. Depremin birinci yılında en azından bir mezarımız olsun" diyerek acı kaybını andı.

Fadime Gökçe kayıp kızını hala arıyor

Fadime Gökçe'nin kızı Fikriye Aybüke Körük, eşi Barış Körük ile birlikte geçen yıl yaşanan depremde Kahramanmaraş'ta bulunan Ebrar Sitesi'nde enkaz altında kalmıştı. Barış Körük'ün cansız bedenine depremden 6 gün sonra ulaşılırken, eşi Fikriye Aybüke Körük'e ise hâlâ ulaşılamadı.

Depremin yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta kızının yaşadığı binanın enkazı önüne gelen acılı anne, "Benim kızım yok. Ben kızımı her yerde arıyorum. Kızımın peşindeyim. Fotoğrafı var, kızımın hastaneye girişi var ama kendisi ortada yok. Bu şekilde uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ben kızımı istiyorum"

Kızına tüm çabalarına rağmen ulaşamadığını söyleyen Fadime Gökçe,  "10 günün sonunda ben Kahramanmaraş polis merkezine gittim ve kayıp başvurusu yapmak istediğimi söyledim. Bana hastanedeki durumların oturması için 10-15 gün beklememi söylediler. Ondan sonra kayıp ilanı ve DNA örneği verdim. Beklerken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden kızımın sedyede yaralı halde fotoğrafını buldum. Kızımın İzmir Tepecik Hastanesinde giriş kaydı var. Biz oraya gittiğimizde kızımın gelip gittiğini söylediler. Yani bir depremzede nereye gidebilir? Nasıl gidebilir? Ben kızımı istiyorum. Kızımın peşindeyim” sözleriyle acısını anlattı.

11 ilde toplamda 142 kayıp

DEMAK Başkanı Selahattin Kaban, 11 il genelinde toplamda 142 kişinin kayıp olduğunu belirterek, bu kayıpların içinde 3 aylık bebekten 74 yaşındaki yaşlı bir vatandaşa kadar çeşitli yaş gruplarında bireylerin bulunduğunu ifade etti.

Kaban, kaybolanların sadece eşya değil, her birinin birer can olduğunu ve aileleri için eş, kardeş, evlat gibi önemli bağları temsil ettiğini vurgulayarak, kayıpların bir an önce bulunmasını talep etti.

Yorumlar (0)