Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat depremleri mesajı: Türkiye asrın birlikteliğini ortaya koydu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada “Asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur” dedi.

GÜNDEM 06.02.2024, 08:50 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat depremleri mesajı: Türkiye asrın birlikteliğini ortaya koydu!

Asrın felaketi olarak tarihe acı harflerle kazınan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler, afetin birinci yılında anılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bir yıl önce yaşanılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısının ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum” dedi.

Millet bu acıyı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla verdi

Tedavileri hâlen devam eden yaralılara da acil şifalar niyaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkımın gerçekten çok büyük olduğunu dile getirdi. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktaları olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bu acıyı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla verdiğini söyledi. Devletin tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye’nin tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya koyduğunu dile getirdi. “Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yâd ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah’ın ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmaması ve bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasını temenni etti.

Yorumlar (0)