40 kişi aynı firma yemeğinden zehirlendi

Muğla ili Marmaris ilçesinde, aynı yemek firmasından köfte ve tavuk yiyen 40 kişi, zehirlenerek hastanelere başvurdu.

YAŞAM 30.11.2019, 07:08
40 kişi aynı firma yemeğinden zehirlendi

Alınan bilgilere göre, Muğla ilinin Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi’nde hizmet veren ve aynı zamanda catering faaliyeti de gösteren bir yemek şirketinden yemek yiyen, aralarında öğrenciler ve inşaat işçilerinin olduğu 40 kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Marmaris Devlet Hastanesine başvurdu. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan hastalardan 22’sinin tedavilerinin yapılıp taburcu edildiği, 18’inin tedavilerinin ise hâlen acil serviste sürdüğü bildirildi. 

Dünkü yemek menüsünde tavuk ve köfte bulunan gıda firmasının yaklaşık 200 kişilik yemek çıkardığı, tamamının tüketildiği ve bu yüzden zehirlenme vakalarının artış göstermesinden endişe duyulduğu belirtildi. Hastaneye gelerek hastalarla görüşen İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, zehirlenen kişilerin sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. 

Tedavileri sona eren kişilerden bazıları şikayetçi olmak için karakola gitti. Aynı yemek firmasından 3 yıl önce de yemek tüketen bir grup vatandaşın zehirlendikleri ifade edildi.

Yorumlar (0)