4 ilimize don ve buzlanma uyarısı

Doğu Anadolu Bölgemizde bulunan Hakkâri, Muş, Van ve Bitlis illerimiz için don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

YAŞAM 25.11.2020, 11:08 26.11.2020, 09:10
4 ilimize don ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü uzmanlarının değerlendirme ve tahminlerine göre Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havaların parçalı bulutlu ve çok bulutlu, Hakkâri çevrelerinde ise karla karışık yağmur şeklinde, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanmanın yaşanmasının beklendiği Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklarının ise mevsim normalleri  dolaylarında oluşması öngörülüyor.

Rüzgârın, güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman ise kuvvetli esmesi beklendiğini belirtilen Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü uzmanları, rüzgârın Van Gölü'nde ise kuzeybatı ve batı yönlerden yer yer saatte 30-35 kilometre hızla esmesi, görüş mesafesinin ise rüzzgâra bağlı olarak açık olması değerlendiriliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise Muş'ta 10 °C, Van'da 9 °C, Hakkari'de 9 °C, Bitlis'te 6 °C şeklinde.

Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde don ve buzlanma sebebiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasında yarar olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)