3 komşu ev, 3 farklı mahalleye bağlı

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki üç hanenin, her birinin de farklı bir mahalleye bağlı olması görenleri şaşırtıyor.

YAŞAM 03.05.2021, 11:43 04.05.2021, 10:07
3 komşu ev, 3 farklı mahalleye bağlı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinin merkezine 50 km uzaklıkta bulunan 3 hanenin üç farklı mahalleye bağlı olması dikkatleri çekiyor.

Yan yana 3 hane, 3 farklı mahalle

Yan yana olan Çorak Dere, Koca Kaya ve Kumral Mahallelerinin kesiştiği bölümde bulunan 3 hanenin de üç farklı mahalleye bağlı olması görenleri şaşkınlığa çeviriyor.

Mahallelerin ayırdığı üç komşu hanede kalan vatandaşların en önemli problemi ise mahalleye hizmet gelmesi konusunda yaşanıyor. 

Yarısından fazlası toprak olan bölgede komşu hanelerde yaşayan vatandaşlar, kış döneminde ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. Çorak Dere Mahallesinden 40 yaşındaki Enver Aktaş(40), şu açıklamaları yaptı:

"Burada 50 metre arayla 3 farklı ev, 3 ev de farklı bir mahalleye bağlı. Bu olay bize de tuhaf geliyor. Dışardan gelip görenler de şaşırıyor. Kış döneminde ise araçlar mahalleye çıkamıyor. Su ve yol sorunu bulunuyor. 3 farklı mahalle, 3 farklı muhtar bulunduğu için kimin ne yaptığı belli değil. Dağın tepesinde 50 metreye farklı bir muhtar düşüyor. Dışarıdan gelen insanlar da tuhaf bakıyorlar. Olay bir türlü çözülemiyor" 

Doğduğu günden bu yana Kumral Mahallesinde yaşadığını söyleyen 60 yaşındaki Mustafa Dokel, konuya ilişkin şunları söyledi:

"3 muhtar da burada birbirine bakıyor. Hizmeti o götürsün, diğeri hizmeti o götürsün diyerek birbirlerinin yanına gelmiyorlar. 3 muhtar bir araya gelse gereken hizmetler rahatlıkla yerine getirilir. Bunları daha önce de söyledik ama onlar birbirine bakıyor. Bunlar, bir araya gelseler bu mahallelerin yolu, ışığı, suyu her şeyi olur.”

Samsun-Ordu sınırında bulunan Ambartepe ve Şentepe mahallelerinin farklı bir versiyonu olan “3 hane 3 ayrı mahalle”, Karadeniz’in tuhaf yapısının bir örneği olarak göze çarpıyor.

Yorumlar (0)