17 yılda 4 kez kanseri yenen kadın: “Hayat, seni bırakmayacağım” 

İstanbul’da yaşayan Zuhal Öztürk Satılmış isimli kadın, 2004 senesinden beri tam 4 kez kanseri yendi. Kansere bakış açısının önemli olduğunu belirten kadın savaşçı, sırrını açıkladı.

YAŞAM 07.04.2021, 17:54 08.04.2021, 12:03
17 yılda 4 kez kanseri yenen kadın: “Hayat, seni bırakmayacağım” 

İstanbul’da yaşayan Zuhal Öztürk Satılmış, 2004 senesinde lenf kanserine yakalanmıştı. O dönemde kolundaki lenfleri aldırarak ve bir süre tedavi görerek hastalığı yenmeye çalışmıştı. Ağrıdan uyuyamadığı bir gecede hem egzersiz hem de olumlamalar ile kendini iyileştirmeyi başardığını belirten Satılmış, hala aynı inançla yoluna devam ettiğini belirtiyor.



“Hayat, seni bırakmayacağım”

Olumlamalarla hayatını değiştirmeye başladığından beri “hayat, seni bırakmayacağım” cümlesini defalarca tekrarladığını söyleyen Satılmış, önemli olanın insanın kansere ve hayata bakış açısı olduğunu belirtiyor. Ayrıca hastanın da doktoruna güvenmesi gerektiğini aktaran savaşçı kadın, doktoruna ve hemşirelere tamamen güvenerek hastalığı yendiğini ifade ediyor.



8 kür kemoterapi ve 33 seans radyoterapi 

Kadın savaşçı, hastalık teşhisi her konduğunda tedaviye başladıklarını fakat ilk başlarda hiçbir şekilde tedaviye yanıt alamadıklarını ifade ederek toplamda 8 kür kemoterapi ve 33 seans da radyoterapi aldığını söylüyor. Pek çok kez hormonal iğne ve ilaç kullandığını anlatan, hastalık ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgiler veren kadın, iki koltuk altındaki lenflerin ve sonrasında iki göğsünün de alındığını fakat buna karşın kendisinin oldukça güçlü olduğunu belirtiyor. 

Yorumlar (0)