141 öğrenci hastenelere taşındı!

Sakarya'da özel okullardan birinde eğitim gören 141 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitti. Yemek ve su numunelerinin incelendiği bildirildi.

YAŞAM 27.11.2019, 10:37
141 öğrenci hastenelere taşındı!

Sakarya'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye giden 141 öğrenciden 26'sının tedavisi devam ediyor.

Kentte bulunan özel bir okulun bazı öğrencileri, dün gece saatlerinden itibaren kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle yemek ve su numuneleri alınırken, okul yönetimi tarafından velilere bilgilendirme mesajı da gönderildi. 

"Durumu ağır olan yok"

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gece sabaha kadar farklı hastanelere müracaatlar olduğunu kaydederek, "Durumu ağır olan öğrencimiz yok. Şu anda en son bilgi gözetim altında altında 26 öğrencimiz var. Diğerleri evlerine gönderildi. Sabaha kadar da 141 öğrenci müracaat etmiş oldu ama durumu ağır olan yok. Gerekli incelemeler hem yemek hem de su numunesi alınarak başlatıldı." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin kusma ve karın ağrısı şikayetleri sebebiyle hastaneye gittiğini belirten Nayir, kesin sonucun numunelerin değerlendirilmesinin ardından belli olacağını aktardı.
 

Yorumlar (0)