Yaz yangınında Mersin’de küle dönen ağaçlar, umut açtı

Silifke’de yangından büyük oranda zarar gören badem ağaçları kesilmeyip kendi haline bırakılmıştı. O ağaçların çiçek açan son halleri, umut ışıklarını yeniden yaktı.

TARIM 07.02.2022, 07:33
Yaz yangınında Mersin’de küle dönen ağaçlar, umut açtı

Mersin Silifke’de geçtiğimiz yaz orman yangınları art arda yaşanmış ve büyük bir alan küle dönmüştü. Temmuz ayında çıkan yangında tarıma açık ve kapalı alanlar zarar görmüştü. Pek çok kişinin “yanan ağaçlar kesilmeli mi kesilmemeli mi” tartışmasına girdiği bölgeden sevindirici haber geldi.  



Küllerinden doğdular 

Yangın sonrasında küle dönmüş ağaçlar kesilmedi ve beklemeye alındı. Işıklı Mahallesi Muhtarı Zafer Can, beklenen müjdeyi şu cümlelerle verdi: “Badem ağaçlarımızın çiçek açmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene ağaçlarımızın yüzde 80’i yanmıştı. Devletimiz damlama sulama sistemi, havuz brandası, gübre ve fidan destekleri verdi. Bu açan çiçekler bizim umudumuz oldu. Köyümüzü eski haline getireceğiz çünkü bizim gelir kaynağımız bunlar.” 



“Çiftçilerimizin umudu arttı” 

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun konuyla ilgili şunları aktardı: “Bölgemizde yaklaşık 300 bin badem ağacı vardı ama çoğu yangında zarar görmüştü. Şimdi yeniden çiçek açtıklarını görmek çiftçilerimize umut verdi. Çiçekler meyveye döndüğünde herkes daha da mutlu olacak.” 

Yorumlar (0)