Yassı şeftali hasadı başladı

Hatay'a bağlı Kırıkhan ilçesinde, yassı şeftalinin hasadına başlandı.

TARIM 12.06.2022, 23:11 13.06.2022, 12:21
Yassı şeftali hasadı başladı

AK Parti Hatay Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Platformlar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile yetkililer, Karamankaşı Mahallesi üzerinde başlayan şeftali hasadına iştirak etti.

Yılda üç kez ürün alınıyor

Yayman, burada basın mensuplarına verdiği demeçte, hasadına başlanan yassı şeftalinin Hatay'dan ihraç edilen ürünlerden biri olduğunu dile getirdi.

Kentin çok bereketli topraklara sahip olduğunu ifade eden Yayman, Amik Ovası'nda yılda üç kez ürün alındığını kaydetti.

Ağaçları zirai don vurdu

Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Amik Ovası'nda 45 bin dönüm büyüklüğündeki alanda zeytin ve meyve ağaçlarının yer aldığını ve bunun 5 bin dönümlük kısmını sert çekirdekli meyvelerin oluşturduğu bilgisini aktardı.

Sene içinde meydana gelen zirai don sebebiyle ağaçların büyük zarar gördüğünü anımsatan Çelik, buna karşın ürünlerin veriminin çok iyi olduğunu belirtti.

Çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor

Çiftçi Ali Vural ise 750 dönüm büyüklüğündeki arazide yassı şeftali yetiştirdiğini ve dönüm başı yaklaşık olarak 3 ton ürün aldığını dile getirdi.

Vural, hasadını gerçekleştirdiği yassı şeftaliyi Irak, Suudi Arabistan, Polonya, İngiltere, Rusya gibi ülkelere ihraç ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)