Tatilde gördü, üretmeye başladı

Hatay'a bağlı Defne ilçesinde ikamet eden ev hanımı Dilber Avcıoğlu, tatilde gördüğü ve tadından çok etkilendiği ejder meyvesini atıl vaziyetteki arazisinde yetiştirerek farklı kentlere göndermeye başladı.

TARIM 24.07.2022, 23:16 25.07.2022, 17:23
Tatilde gördü, üretmeye başladı

Ailesiyle birlikte 2019 yılında gittiği Antalya ve Mersin'de gördüğü 'pitaya' olarak da isimlendirilen ejder meyvesinin üreticisi olma yönünde karar veren dört çocuk annesi Avcıoğlu, bu hususta araştırma yaptı.

Eşinin de verdiği destekle bu işi yapabileceğine inanan girişimci kadın, Toygarlı Mahallesi'nde kullanılamaz vaziyetteki dört dekar arazisini değerlendirdi.

Arazisini toplam 450 kamyon toprakla dolduran Avcıoğlu (41), oluşturduğu seraya ilk olarak 2 bin 150 tane ejder meyvesi fidanı dikti.

Serasından geçtiğimiz sene 9 bin 500 meyve alan Avcıoğlu, ürünlerini Hatay'ın yanı sıra Kocaeli ve İstanbul'a da göndermeye başladı.

"Hedefimiz Avrupa'ya ürün satmak"

Üretici Avcıoğlu, basın mensuplarına, ejder meyvesini tatil esnasında gördükten sonra üretme kararı aldığını ifade etti.

Atıl vaziyetteki arazisini eşinin de verdiği destekle seraya dönüştürdüğünü aktaran Avcıoğlu, üç sene evvel başladığı çalışmanın ilk meyvelerini geçtiğimiz sene topladığını kaydetti.

Ejder meyvesi üretiminin bir hayli zahmetli olmasının yanı sıra zevkli olduğunu dile getiren Avcıoğlu, şu sözleri sarf etti:

"2021'de 9 bin 500 meyveyi hasat ettik. Bu sene ise 18 bin meyve bekliyorum. Allah'ın izniyle çok daha iyi olacak. Kentin yerel marketleri başta olmak kaydıyla Kocaeli, İstanbul gibi büyük kentlere de gönderim yapıyoruz. Hedefimiz ise Avrupa'ya ürün satmak. Serayı biraz daha büyüyeceğim. Farklı tropikal meyveler de yetiştirmeyi planlıyorum."

Yorumlar (0)