Tarım arazileri devlet desteğiyle yeşilleniyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden ağır şekilde etkilenen Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçesindeki üreticiler, devletin mazot ve gübre desteğiyle ektikleri tarım arazilerinde yeni sezon için hasat yapmayı bekliyor.

TARIM 11.01.2024, 00:42
Tarım arazileri devlet desteğiyle yeşilleniyor

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan, depremin ilk gününden beri devletin her alanda üreticileri desteklediğini ve onların yanında olduğunu dile getirdi.

Amaçlarının, üreticilere destek olarak bölgede üretimin sürmesini temin etmek olduğunu kaydeden Mehmet Karayılan, şöyle konuştu:

"Bölgedeki tüm üreticilerle bir araya gelerek onlara gübre ve tohum başta olmak kaydıyla yardımlarda bulunduk. İslahiye ve Nurdağı başta olmak kaydıyla bir karış yerimiz dahi boş kalmadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı deprem bölgesindeki üreticilerin desteklemelerini öne alarak ayni ve nakdi destekte bulundu. Mazot ve gübre parası üreticilerin hesabına yatırıldı. Ayrıca, her iki ilçede de müracaatta bulunulan tüm sulama projelerine destek veriyoruz. 



"230 milyon TL destek sağlandı"

Tüm çalışmalarımızda önceliğimiz deprem bölgesidir. Hiçbir üreticimizin zarar görmemesi adına her türlü tedbiri aldık. TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) aracılığıyla orada alımlar gerçekleştirdik ve alım merkezleri oluşturduk. Nurdağı'nda 2023'te 100 milyon TL'yi aşkın destek verdik, İslahiye'de 130 milyon TL'ye yakın destek temin edildi. 

Özellikle tarım ekipman ve aleti zarar gören üreticilere ekim döneminde pratik bir çözüm bulduk. Şimdiye değin ciddi manada bu zararları karşılamış olduk. Depremde traktörü, ekipmanı zarar gören çiftçimiz çok oldu. Hedefimiz yalnızca üretim yapmaktır. Bu manada da çiftçileri desteklemeyi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)