Sakarya halkına arıcılık öğretilecek!

Sakarya Adapazarı’nda bulunan 15 Temmuz Milli İrade Derneği arıcılık kursu açtığını vatandaşa duyurdu. Eğitimleri verecek Rümeysa Uzunboy, kursun nasıl işleyeceğine dair bilgilendirmede bulundu.

TARIM 24.01.2020, 16:43
Sakarya halkına arıcılık öğretilecek!

Türkiye arıcılıkta dünyaya daha fazla açılmak istiyor. Arıcılık alanında devlet destekleri ve teşvikleri sürüyor. Vatandaşı arıcılığa özendirmek üzere politika ve eğitimler geliştiriliyor.

Arıcılık alanındaki gelişmelerin gözleyen 15 Temmuz Milli İrade Derneği, Yeni Cami Palmiye caddesinde bulunan genel merkezinde arıcılık kursu açtığını duyurdu.

Derneğin arıcılık eğitimlerini verecek olan Rümeysa Uzunboy, arıcılık kursunun haftada 2 gün olacağını ve toplamda 1,5 ay süreceğini söyledi.

Arılar, hayatımızın her noktasında bize yardımcı oluyorlar

arı habernediyor ile ilgili görsel sonucu

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM)  fakültesinden mezun olan kurs hocası Rümeysa Uzunboy arıcılık eğitimini bilgisayar ve projeksiyon desteğiyle verecek. Rümeysa Uzunboy, “Arı ve Arıcılık, Arı’yı bilmeyenler arasında tedbirli yaklaşılan bir konu, ancak kursumuz takip edilir, arı ve arıcılık  tam anlamı ile öğrenilirse sadece iğnesinden korkulan arıların ne kadar muhteşem bir yaratılışta olduğu görülür ve hayatımızın her noktasında bize nasıl yardımcı oldukları iyice anlaşılır” diye konuştu.

Arılar tabiatın polenlenmesinde başat rol oynuyor!

arı habernediyor ile ilgili görsel sonucu

Kurs öğretmeni Rümeysa Uzunboy, arıcılık derslerinin ilk iki aşamasında arı üretimini ve arıların hayat döngüsünü anlatacak. Uzunboy, “Arı’ları sadece bal yapan canlılar olarak göremeyiz. Arı, meyveler başta olmak üzere tabiatın polenlemesinde başat rol oynamaktadır, diğer bir tabirle arılar yaşamımıza doğrudan müdahil olan sevimli varlıklardır” dedi.

Yorumlar (1)
Suleyman 4 yıl önce
Kursunuz nezaman basliycak aciba katılmak istiyorum