Pasinler'e 4,5 milyonluk yatırım: "Çiftçi nefes alacak"

Erzurum’un Pasinler ilçesinde, ilçenin tarımsal arazilerini sulamasını gerçekleştiren kuyuların onarım ve bakımı ile kayıp kaçağın engellenmesi amacıyla merkez sulama kooperatifi tarafından yürütülen 4 milyon 500 bin liralık yatırım yapıldı. 

TARIM 16.06.2022, 16:05 17.06.2022, 09:02
Pasinler'e 4,5 milyonluk yatırım: "Çiftçi nefes alacak"

Erzurum’un Pasinler ilçesinde, tarımsal arazilerin sulama işlemleri ve kayıp kaçağın engellenmesi amacıyla 4 milyon 500 bin TL tutarında yatırım yapıldı.

“Çiftçilerimiz rahat edecek”

Erzurum Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, konuyla ilgili açıklamasında; "Valimiz Okay Memiş’in destek verdiği ve bizim de yakından ilgilendiğimiz Pasinler Merkez Sulama Kooperatifi’ne yönelik 5 milyonluk yatırımın yaklaşık 2 milyonu, KUDAKA ve Valiliğimiz Yatırım ve İzleme Koordinasyonu vesilesiyle destek olduk. Burada Pasinler’in su problemini çözmeye çalıştık. Kooperatifimizin girişimiyle birlikte bizleri bu sürece dahil ettiler. Biz de gereken desteği verdik. Verdiğimiz destekle birlikte Pasinler’deki çiftçilerimiz biraz daha rahat edecekler. Her daim devletimiz, çiftçimizin yanındadır ve yanında olmayı da sürdürecektir." şeklinde konuştu. 

Pasinler Merkez Sulama Kooperatifi Proje Koordinatörü Adem Alkanat, yaptığı açıklamada "Başta Valimiz Okay Memiş olmak üzere Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımıza ve Vali Yardımcımız Hamdullah Suphi Özgödek’e teşekkür ederiz. Pasinler, hayvancılık ve tarım bölgesi olduğu için Pasinler Merkez Sulama Kooperatifimizin 114 kuyusu mevcut olup, yapılan yatırımla birlikte 64 kuyumuza pano ve kompanzasyonlar kurduk. Bu yatırımla birlikte her sene kayıp kaçak bedeli olarak ödediğimiz 1,5 milyonla 3 milyon arasındaki cezayı artık ödemeyeceğiz. Kooperatifimizin ciddi bir gideri burada çözülmüş olacak" sözlerini kullandı.

“Şu an ödedikleri su parasının üçte birini ödeyecekler”

Alkanat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen sene Pasinler Merkez Sulama Kooperatifi olarak başlattığımız güneş enerjisinden faydalanma projesinin gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bu projeyi yaptığımızda çiftçilerimiz, şu an ödedikleri su parasının üçte birini artık ödeyecekler. Bu durum, çiftçilerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Gerek Sayın Valimiz Okay Memiş ve Vali Yardımcımız, daima bizlerin yanındalar. Bu projeyle birlikte inşallah sulama alanında rahatlama olacaktır" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)