Pakdemirli, UDOFED Başkanı Mercan’ı yalanladı!

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Başkanı döner yapımında çamaşır suyu kullanıldığını söylemişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den bu kişinin gündeme getirdiği konuya ilişkin açıklama yaparak, meselenin içyüzünü ortaya çıkardı.

TARIM 25.01.2020, 13:01 25.01.2020, 13:56
Pakdemirli, UDOFED Başkanı Mercan’ı yalanladı!

UDOFED Başkanı Mehmet Mercan, bazı döner büfelerinde tavuk etinin çamaşır suyuyla yıkandığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, UDOFED Başkanı Mercan ile telefonla görüştüğünü söyledi ve konunun aslında Mercan’ın kendi üretimini artırmak üzere gündeme getirdiği ısmarlama haber olduğunu ortaya çıkardı.

UDOFED Başkanı Mercan bilgi kirliliği yaptı!

Pakdemirli, “(Dönere çamaşır suyu katıldığı iddiaları) Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz' dedim. Bir tane dahi gösteremedi. 'Peki, neden bu haberi yaptırdın' dediğimizde de 'Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye' yanıtını verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen 'Bunu yiyin, şunu yemeyin' diyemeyecek.” dedi.

Yorumlar (0)