Önce Konya sonra Ankara! Vatandaşlar korkmaya başladı 

Konya’daki tarım alanlarında sıklıkla oluşan dev obruk şimdi de Ankara’nın Polatlı ilçesindeki bir tarlada ortaya çıktı. Üreticiler, durumdan oldukça endişeli. 

TARIM 06.09.2021, 15:27 07.09.2021, 11:08
Önce Konya sonra Ankara! Vatandaşlar korkmaya başladı 

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Hacıosmanoğlu Mahallesinde bulunan buğday tarlasında, ilk başta sebebi henüz belirlenemeyen bir obruk meydana geldi. İki gün önce oluşan ve her geçen gün genişleyen obruk, Konya’daki tarım alanlarında daha önce oluşan obruklara benziyordu. Obruğun oluştuğu tarlanın sahibi Seydi Karakaya ve yöre halkı, durumdan endişelenerek Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber verdiler. 



Obruk, farklı noktalarda da oluşabilir 

Obruk üzerinde incelemelerde bulunan ekipler, obruğun daha da büyüyebileceğini ve bölgedeki farklı noktalarda da ortaya çıkabileceğini belirtti. Bölge halkı, kendilerine uyarılarda bulunulduğunu ve obruğun, yer altında oluşan suların çekilmesi sebebiyle oluştuğunu söylediklerini aktardılar. 

Oluşan obruk sebebiyle halkın tedirgin olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu Mahallesi Muhtarı Bayram Ören Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti: “Obruk, iki gün önce oluştu. Tarla sahibi Seydi bize haber verdi. Olay yerini inceledik ve ilçe tarım ekiplerine bildirdik. Geldiler baktılar ve bu obruğun daha da büyüyebileceğini söylediler. Bu tür olaylar zaten Konya’da oluyordu ama artık Ankara’da da başladı. İnşallah ilerde de böyle şeylerle karşılaşmayız. Bu arazinin bir daha kullanılıp kullanılamayacağını bilemiyoruz. Bize bilgi verecekler biz de tarla sahipleriyle görüşeceğiz. Herkes ona göre tedbirini alacak. Fakat şu anda herkes tedirgin. Tarla sahipleri, obrukların çoğalmasından korkuyor.” 



“Burayı doldurup süreceğiz” 

Tarla sahibi Seydi Sarıkaya: “Bu tarlayı sabah suladık, akşam geldik ki çukur oluşmuş. Muhtara ve ekiplere haber verildi. Yetkililer, su yüzünden oluştu diyor. Su, çekme yapınca arazilerde böyle durumlar oluyormuş. Ama bunun suyla alakası yok. Burada biz hiç kuyu çalışması yapmadık. Buraya gelsinler baksınlar, bir sıkıntısı yoksa burayı doldurup sürmeye devam edeceğiz. Buranın altından mağara geçiyor dediler. Mağara çökünce burası da çökme yapmış.” 

Yorumlar (0)