Kütahya’da çiftçilere tarımsal bilinçlendirme eğitimi!

Ziraat Odası Başkanlığı, Kütahya Altıntaş'a bağlı köylerdeki çiftçilere bilinçli tarım ve hayvancılık eğitimi verdiğini açıkladı.

TARIM 28.01.2020, 12:09
Kütahya’da çiftçilere tarımsal bilinçlendirme eğitimi!

Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Hikmet Koyak, çiftçilere yapılan tarımsal destekler, organik tarım, iyi tarım, ürünlerde pestisit kalıntısı, hayvan ıslahı, arazi toplulaştırmaları gibi alanlarda Başkanlık tarafınca eğitim verildiğini açıkladı.

Kütahya Altıntaşlı çiftçiler bilinçlendirme eğitimi!

Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Hikmet Koyak, çiftçileri bilinçlendirmek ve refahlarını artırmak üzere eğitim verdiklerini, “İlçemize bağlı Yolçatı, Sevdiğin ve Altıntaş köylerimiz de çiftçilerimizle toplantılar yaptık. Güncel desteklemeler, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısı, tarım alanlarında organik madde miktarının arttırılması, hayvan refahı, yem bitkileri yetiştiriciliği, alternatif tarımsal ürünler, arazi toplulaştırma faaliyetleri, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, uygulamaları konularında bilgi verdikten sonra çiftçilerimizin sorularına cevap verildi.

Ayrıca su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği, tarımda kullanılan kimyasalların insan ve çevre sağlığına etkileri üzerine keyifli bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimi veren görevli arkadaşlara ve eğitimlere yoğun şekilde katılan tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize teşekkür ediyorum” sözleriyle kaydetti.

Yorumlar (0)