Çiftçiye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Çiftçiye faizsiz kredi veren bankalar hangileridir? Çiftçiye faizsiz kredi desteği almak için 2020 güncel kredi haberlerini yazımızda bulabilirsiniz. Bankalar her kesime olduğu gibi çiftçi olan vatandaşlarımıza da kredi kampanyaları yapmaktadırlar.

TARIM 27.01.2020, 18:06
Çiftçiye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Çiftçiye faizsiz kredi veren bankalar hangileridir? Çiftçiye faizsiz kredi desteği almak için 2020 güncel kredi haberlerini yazımızda bulabilirsiniz. Bankalar her kesime olduğu gibi çiftçi olan vatandaşlarımıza da kredi kampanyaları yapmaktadırlar. Bu kampanyalarda genel olarak faizsiz kredi ve hibe krediler tercih edilmektedir. Kamu bankalarından verilen bu krediler devlet destekli olarak verildikleri için tam şartlara uygun olmanız durumunda yararlanabiliyorsunuz.

Ziraat Bankası’da devlet desteği ile çiftçi olan vatandaşlarımıza 100.000 TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı vermektedir. Bu krediden fazla limit ile başvuru yapmak istiyorsanız da banka size uygun faiz oranları ile bir başka kredi açmaktadır. Bu kredileri alabilmeniz için çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmanız ve kredi sicilinizin düzgün olması gerekmektedir. Şimdi sizlere bu krediler ile ilgili başvuru şartları hakkında bilgiler vereceğiz. 

Çiftçilere 100.000 TL Faizsiz Kredi 2020 

100.000 TL faizsiz kredi 2020 yılında da verilmeye devam edecektir. Sıfır faizli olarak verilen bu krediler 30 bin hibe onayı alan çiftçilere 100 bin lira faizsiz olarak verilir. Yani toplam kredi miktarınız 130.000 TL oluyor. Bu krediler Ziraat Bankası ve Tarım, Orman Bankalığı tarafından ortak olarak verilmektedir. Başvuru yapmak için Ziraat Bankası şubelerine gidebilirsiniz. 

Ziraat Bankası Faizsiz Çiftçi Kredisi Şartları 

100.000 TL’ye kadar faizsiz kredi sadece bu bankadan veriliyor. Ziraat Bankası çiftçi ve hayvancılık işleriyle uğraşanlara tüm ihtiyaçları için bu kredileri verecektir. Koyun, keçi, sığır, manda, inek gibi hayvan alımlarınızda, sera kurmak için, traktör alımlarınızda, çiftlik kurmak için gibi birçok ihtiyacınızda bu kredileri alabilirsiniz. Sadece kredi notunuzun düzgün olması ve daha önce kredi başvurusunda bulunmadıysanız bu kredileri kullanabilirsiniz. 18 ile 41 yaş arasında olan kişilerde Ziraat Bankası genç çiftçi kredisinden faydalanabilirler. 

Kredi Başvurusu Nereye Yapılıyor?

Ziraat Bankası üzerinden eğer çiftçi kredisi alacaksanız size en yakın banka şubesine gitmeniz gerekiyor. Ziraat bankası internet üzerinden, SMS ile, ATM ve müşteri hizmetlerinden kredi başvurusu yapmamaktadır. Çiftçi kredileri evrak ve kişinin kredi skoruna göre verildiği için bankalardaki sicil durumunuz sorgulanacaktır. Kredi sicil durumu sorgulandıktan sonra onay alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu kredilerde faizsiz olarak işlem yapılacağı için eğer kredi onayı almazsanız bankanın özel kredi faizleri ile ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kredi başvurusu onayı aldıktan sonra taksitlerinizi senelik bile ödeyebilirsiniz. Bu bankanın hasat zamanı ödemeli kredi kampanyası vardır. Bu şekilde istediğiniz gibi kredileri ödemek için tablo oluşturabilirsiniz. 

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kredi başvurusu için bankaya giderken evraklarınızı yanınızda götürürseniz kredi onay aşaması daha hızlı olacaktır. Buna göre aşağıdaki evrakları yanınızda götürünüz. 
•    Kredi alacak kişinin kimlik fotokopisi 
•    Çiftçi kredisi başvuru formu (İmzalı)
•    ÇKS Belgesi 
•    İşletmenin son 3 yıllık vergi levhası ve bilanço bilgileri
•    İpotek verilecek tarla veya taşınmazların tapu belgeleri ve borcu yokturları

Bu evraklar ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Kredi başvurusu banka sizden ek teminat veya kefil isteyebilir. Bu durum başvuru sonrasında belli olacaktır. 

Faizsiz Kredi Ödenmezse Ne Olur?

Çiftçiye verilen bu kredilerde genel olarak 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli olarak işlem yapılmaktadır. Bu 2 yıl içinde isterseniz borcun tamamına da kapatabilirsiniz. Krediler faizsiz olsa bile aylık olarak geri ödemeniz gerekiyor. Hibe kredilerde geri ödeme yapılmaz. Ama faizsiz kredilerde belirtilen tarihlerde ödeme yapmanız gerekir. Kredi ödemelerini 3 dönem hiç yapmazsanız banka siciliniz bozulur. Daha sonra banka sizi icraya verir ve sizin ipotek için verdiğiniz mülklerinizi satarak borcunu almaya çalışır. Ayrıca bankalarda da bir daha kredi alamazsınız. Bu duruma düşmemek için ödeyemeyecek gibi olursanız kredi yapılandırması yapınız. 
 

Yorumlar (0)