Bursa’da şaka yapan çocuk, dezenfektanla arkadaşını yaktı 

Okuldan dezenfektan çalarak şakalaşan 2 çocuktan biri, dezenfektanı arkadaşının üzerine döküp çakmağı çaktı. Kısa sürede alevler içinde kalan çocuk yoğun bakıma kaldırıldı. Olayın faili 13 yaşındaki çocuk ise kısa sürede polis tarafından yakalandı. 

TARIM 12.12.2021, 15:28
Bursa’da şaka yapan çocuk, dezenfektanla arkadaşını yaktı 

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana gelen olayda aynı okulda okuyan 14 yaşındaki Burak A. ve 13 yaşındaki İsmail K., dezenfektan üretimi yapan okullarındaki birkaç şişeye dezenfektan koydu. Bu şişelerle okuldan çıkan gençler, Yiğitler mahallesindeki bir parka geldi. Burada şakalaşan iki gençten İsmail K., elindeki dezenfektan şişesini Burak A.’nın üzerine boşalttı. Çakmağı ateşe veren 13 yaşındaki genç, arkadaşının kısa sürede alevler içinde kaldığı görünce olay yerinden kaçtı. 



Çevredekiler gence müdahale etti 

Burak A.’nın alev alev yandığını gören çevredekiler, üzerindeki ceketleri çocuğun üzerine kapatıp su dökerek ateşi söndürdü. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağırıldı. Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen genç, Bursa Şehir Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırıldı. 

Olayın ardından bölgeden kaçarak uzaklaşan İsmail K. ise soruşturma başlatan polis ekipleri tarafından bir anaokulunun bahçesinde uyurken bulundu.  



“Hangi yaşta olursa olsun yaptırım uygulanmalı” 

Olay sonrasında açıklamalarda bulunan Burak A.’nın halası Nilgün A., şunları aktardı: “Burak’ın durumu ağır. Yoğun bakımda ve doktorlar hiç umut verici konuşmuyor. Yeğenim yaşam mücadelesi veriyor. Her habere hazırlıklı şekilde bekliyoruz. Okuldan aldıkları dezenfektanı Burak’ın üzerine boşaltıp ateşe vermiş. Burak, sağ omzundan itibaren yanmaya başlamış. Vatandaşlar paltolarını Burak’ın üzerine kapatarak müdahale etmeye çalışmışlar. Doktorların dediğine göre eğer 30 saniye daha geç müdahale edilseymiş orada hayatını kaybedermiş. Okuldan, İsmail K. isimli öğrenciden ve öğrencinin ailesinden şikayetçi olduk. Suç neyse, hangi yaşta olunursa olunsun yaptırım uygulanmalı. İlgili makamlar yaptırımı uygulamalı. Vatandaş kendi adaletini sağlamak isterse her şey kilit olur. Burak şu anda kendi mücadelesini veriyor. Doktorların da artık yapabileceği bir şey yok.” 

Yorumlar (0)