Bu çiçeği koparana araba fiyatı kadar ceza kesiliyor

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan ve halk arasında Ağlayan Gelin olarak da bilinen ters laleleri koparan kişilere 80 bin liranın üzerinde para cezası veriliyor.

TARIM 19.04.2022, 10:05 19.04.2022, 18:07
Bu çiçeği koparana araba fiyatı kadar ceza kesiliyor

Sıcak havaların gelmesi ve karların gelmesi ile beraber dağlık bölgelerde yetişen ve halk arasında Hüzün Çiçeği ve Ağlayan Gelin olarak da bilinen ters laleler, Elazığ’da yer alan Alacakaya ve Arıcak bölgelerinde eşsiz görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Sadece iki hafta sürüyor

Halk arasında sevdiği kişiye kavuşamadığı için ağlayan gelini temsil eden ters lalelerin oluşturduğu eşsiz görüntüler yaklaşık olarak 2 hafta sürüyor. İlkbahar mevsiminde kısa süreli olarak açan bu çiçekler, dağlık kesimlerde yetişiyor ancak bölgede yaşayan halk, çiçeklerin nesli tükenmesin diye bahçelerinde de ekip büyütme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Ters laleler Elazığ’ın yanı sıra Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şanlıurfa, Muş ve Şırnak’ta da yer alıyor. Yılda sadece 15 gün görülebilen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan çiçekleri koparan kişilere ise 80 bin 465 lira para cezası ödüyor.

Yorumlar (0)