17 köyün tarım arazileri toplulaştırıldı!

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla karara bağlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan arazi toplulaştırmasına ilişkin ilk işlemlerin 17 köye yapıldığını duyurdu.

TARIM 25.01.2020, 17:52
17 köyün tarım arazileri toplulaştırıldı!

Çeşitli sebeplerle ekonomik olarak tarımsal faaliyet yapmaya imkân sağlayacak şekilde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve tekrar düzenlenmesini amaçlanıyor.

"Toplulaştırma kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor"

Kararla bölgede tarım üreticisi köylülerin rahatlayacağını ifade eden Ellibeş şu sözleri kaydetti:

“Arazi toplulaştırmasının amacı tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu şekilde bölgede tarıma dayalı mevcut yatırımların önü açılacak, köylümüz parça parça olduğu için ekim yapamadığı, daha doğrusu daha yüksek rekolte elde edemediği alanları birleştirerek daha ucuz maliyetli ürünler yetiştirip ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Bu önemli hizmeti onaylayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”

Arazi toplulaştırılması yapılan köyler

Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçalı, Ferizli, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilalli, Sucuali, Süllü.

Yorumlar (0)