MEB'den Elazığ açıklaması: Elazığ'daki okullarda incelemeler sürüyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Elazığ'daki okullarda incelemeler sürüyor. İkinci yarıyıl başladığında hiçbir öğrencimiz mağduriyet yaşamayacak" dedi.

GÜNDEM 25.01.2020, 18:00 25.01.2020, 18:32
MEB'den Elazığ açıklaması: Elazığ'daki okullarda incelemeler sürüyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı'na Elazığ'da yaşanan depremin ardından bölgeye gelerek okulları incelediğini açıkladı. Selçuk, şehrin merkezi ve ilçelerindeki incelemeleri hakkında Elazığ'daki okullarda incelemeler devam ediyor. Gerekli planlamaları yapacağız. İkinci yarıyıl faaliyetleri başladığında hiçbir öğrencimiz mağduriyet yaşamayacak" şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk, rehber öğretmenler, okul öncesi ekip ve masal anlatıcıların bölgedeki okullarda mevcut olacağını açıkladı.

"Çocuklarımızla bizzat ilgileneceğim ve buradayım"

Deprem sonrası psikososyal desteğin de tıpkı fiziksel destek kadar önemli olduğunu söyleyen bakan, "Çocuklarımızın yaşadığı korkunun travmaya dönüşmemesi için PDR uzmanlarımızla beraber çocuklarımızla bizzat ilgileneceğim ve buradayım. Çocukların korkularını dile getirmesi ve işleyebilmesi için oyun terapisi alanları kuruyoruz. Çocuklar kitapla, masalla, oyunla korkuyu yener. Bu konuda uzman olan rehber öğretmenlerimiz kitap okuyarak, oyun oynatarak, masal anlatarak çocuklarımıza duygusal destek vermek için burada, bizimleler" şeklinde konuştu.

Elazığ'da bulunan bütün okulların pansiyonlarının vatandaşlar için hizmete açıldığını belirten Bakan Selçuk, buralarda depremlere çorba verildiğini ve Kızılay'ın da pansiyon ve okullarda 3 bin vatandaşa kumanya dağıttığını açıkladı.

15 bin 500 vatandaş MEB'e bağlı yerlerde konakladı

Ziya Selçuk, okul ve pansiyonlarda gece boyunca 15 bin, merkez öğretmen evinde ise 500 vatandaşın ağırlandığını vurgulayarak "Bugün de uygun olan okul pansiyonlarımızda çorba ikramı devam edecek olup imkanlarımız dahilinde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verilecek" dedi.

Yorumlar (0)