Victor Nelsson yuvadan uçabilir! Galatasaray'ın planı hazır!

Yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Galatasaray, stoper Marcao'yu 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Sevilla'ya satarak önemli bir gelir elde etti. Edinilen bilgilere göre geçen sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken stoper Victor Nelsson, kariyerini Avrupa'da sürdürmek istediğini söyledi. İşte Nelsson'un olası transferi ile ilgili son durum...

SPOR 10.08.2022, 10:14 10.08.2022, 16:43 Hakan Öksüz
Victor Nelsson yuvadan uçabilir! Galatasaray'ın planı hazır!

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu Antalyaspor deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetle açan Galatasaray, sahadaki performansıyla taraftarlarını mutlu etti. Okan Buruk yönetiminde yeni sezonda şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen sarı kırmızılılar, bu hedef doğrultusunda transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Başkan Dursun Özbek, taraftarları sevindirecek transfer haberlerinin süreceğini bildirdi.

Önemli oyuncular takıma dâhil oldu

Yen sezon öncesi Mertens, Torreira, Sergio Oliveira ve Seferovic gibi oyuncularla kadrosunu güçlendiren Galatasaray, bazı futbolcularını da Avrupa'ya gönderdi. Sarı kırmızılı yönetim; Morutan'ı Seria B ekiplerinden Pisa'ya, Mostafa Mohamed'i ise Ligue 1 takımı Nantes'a gönderdi. İspanyol ekibi Sevilla ise stoper Marcao'yu 12 milyon euro bonservis bedeliyle transfer etti.

Erden Timur: Ayrılmak istediğini belirtti!

Edinilen bilgilere göre geçen sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Danimarkalı stoper Victor Nelsson da kariyerine Avrupa'da devam etmek istiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, "Nelsson ile görüştük ve planlarımızı anlattık. Bize ayrılmak istediğini söyledi. Avrupa'daki büyük liglerden birine giderek kariyerini geliştirmek istiyor. Gitmesi ihtimaline karşı planımızı yaptık." dedi.

Sevilla, takibe aldı

Geçen sezon Galatasaray formasıyla UEFA Avrupa Ligi maçlarında yıldızlaşan stoper Marcao'yu kadrosuna katan Sevilla'nın, Nelsson'u da takibe aldığı öğrenildi. Victor Nelsson'un oldukça iyi bir stoper olduğunu kaydeden Sevilla'nın sportif direktörü Monchi de Nelssonh, transfere ilişkin sinyal verdi.

Serbest kalma bedeli 25 milyon euro

Danimarka ekibi Kopenhag'dan 7 milyon avro karşılığında transfer edilen Nelsson, sarı kırmızılı formayla toplamda 46 kez sahaya çıktı. Bu maçlarda 1 de gol atan 23 yaşındaki Danimarkalı stoper, UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansıyla göz doldurdu. Galatasaray yönetimi, Nelsson'un serbest kalma bedelini 25 milyon euro olarak belirledi.

Yorumlar (0)