Van Gölü kıyısında antrenman yaparak 1 ayda 3 şampiyonluk kazandı

Van Erciş’te, milli takım antrenörü İzzet Batmaz'ın koordinesinde atletizmle ilgilenmeye başlayan Kadir Ünal, Mersin ve Ankara’da peş peşe gerçekleştirilen yarışlarda 3 defa Türkiye şampiyonluğu kazanarak önemli bir başarı elde etti.

SPOR 26.08.2021, 17:03 28.08.2021, 11:48
Van Gölü kıyısında antrenman yaparak 1 ayda 3 şampiyonluk kazandı

Ercişli Emrah Anadolu Lisesi’nde 12. sınıfta eğitim gören 17 yaşındaki Kadir Ünal, antrenörü Batmaz tarafından yeteneğinin keşfedilmesiyle birlikte 5 sene önce atletizmle ilgilenmeye başladı.

Hocasının yönlendirmesiyle Van Gölü kıyısında bulunan kumsallarda, yüksek rakımlı yerlerde ve gölde antrenmanlarını sürdüren Ünal, kısa süre içinde kendisini geliştirerek önemli başarılar kazandı.

Katıldığı müsabakalarda sergilediği performansla antrenörünün ve ailesinin gururu olan Kadir Ünal, 28-29 Temmuz tarihlerinde Ankara'da, daha sonra 18-19 Ağustos'ta Mersin'de gerçekleştirilen Atletizmde Olimpik Deneme Yarışları kapsamında 3 defa birinci olarak başarısını devam ettirdi.

"Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum"

Antrenörü vesilesiyle tanıştığı atletizmde en iyi sporculardan biri olmak için çalıştığını söyleyen genç sporcu Kadir Ünal, şunları söyledi:

"Kazandığım başarılardaki en önemli pay, beni daima destekleyen hocam ve aileme ait. Hocamın takibinde Van Gölü kıyılarında bulunan kumluk alanlarda, suda daima antrenman yaptım. Tepelere çıktım. Kendimi geliştirdim ve yarışlara katıldım. Ankara'da 3 bin metrede, Mersin'de 3 bin ve 1500 metrede birinciliği kazandım. İlk amacım; milli takım oyuncusu olmak. Yurt dışında marşımızı okutup, Türk bayrağını dalgalandırmak benim en büyük hayalim." 

“Çok başarılı bir sporcu”

Atletizm Milli Takım hocası İzzet Batmaz, 30 senelik kariyerinde uluslararası anlamda başarı elde eden birçok sporcu yetiştirdiğini, Ünal'ın da bunlardan biri olacağını ifade etti.

Devamlı antrenman yaparak Ünal’ın kondisyonunu artırdıklarını dile getiren Batmaz, şunları anlattı:

"Kadir gibi gençlerimizi sokaktan alıp ne kadar çok spora yönlendirirsek, Türkiye için o kadar güzel olur. Bu sebeple bütün gençlerimizi spora davet ediyorum. Onlar için Kadir Ünal, iyi bir örnek. Kısa süre içinde ciddi başarılara imza attı. Mersin ve Ankara'da 3 defa birinci olarak göğsümüzü kabarttı. Kadir’i milli takıma kazandırarak Türkiye’nin başarılı sporcularından biri yapacağız. Uluslararası yarışlarda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmesi için her şeyi yapacağız."

Sporcuya önemli kulüplerden teklif geldiğini ve en iyi olanı seçeceklerini ifade eden Batmaz, "Kadir gibi yetenekli pek çok gencimiz var. Biz de onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Evlere gidip bazen ailelerini ikna etmeye çalışıyoruz." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)