Ülke puanı sıralamasında son durum: Durum kritik!

Temsilcilerimizin almış olduğu son sonuçların ardından birçok kişinin akılına gelen "Ülke puanı sıralaması ne durumda?" sorusu geldi. Bu dönem de temsilcilerimiz tekrar ilk 15'in içerisinde yer almak için uğraş verecek.

SPOR 19.08.2022, 12:50
Ülke puanı sıralamasında son durum: Durum kritik!

Konferans Ligi, Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türk temsilcilerimizin son zamanlarda aldığı sonuçlar sıralamada geriye düşmelerine sebep olmuştu. Öncelikle ilk 10’da sonrasında ise ilk 15’te temsilcilerimiz yer bulamamıştı. Lig şampiyonu olan takımların bile doğrudan Devler Ligi'ne ulaşamamasıyla Avrupa üzerindeki prestijini kaybetmeye başlayan Süper Lig adına önemli bir dönüş noktasındayız.

Amaç ilk 15'e girebilmek

20’nci sıraya kadar düşen Türkiye, yeni sezonda toplayacağı skorlar ile tekrar ilk 15 içerisinde yer almalı. Bu şekilde Şampiyonlar Ligi'ne şampiyonunu doğrudan yollayabilir veya daha kötü bir kapanışla Devler Ligi'ne herhangi bir takımını yollayamaz.

Başakşehir'in Antwerp ile berabere kalması, Sivasspor'un Malmö'ye mağlup olması, Trabzonspor'un Kopenhag'a yenilmesi ve Konyaspor'un çok erken bir şekilde havlu atması; bu hafta yalnızca Austria Wien'e karşı galibiyet alan Fenerbahçe ülke puanına yeteri derecede destek sağladı. Ancak bütün takımların hızlı bir şekilde toplanması gerekiyor.

Güncel ülke sıralaması nasıl?

Yorumlar (0)