UEFA'dan Barcelona'ya soruşturma

UEFA, eski CTA (Hakem Teknik Kurulu) Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait firmaya ödeme yaptığı belirlenen Barcelona hakkında tahkikat başlattı.

SPOR 23.03.2023, 20:19
UEFA'dan Barcelona'ya soruşturma

UEFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Barcelona'nın muhtemel bir ihlalinin olup olmadığının tespit edilmesi için disiplin ve etik müfettişlerinin atandığı belirtildi.

Bahse konu açıklamada, "UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31'inci maddesi doğrultusunda, UEFA disiplin ve etik müfettişleri, Barcelona'nın 'Negreira Davası' (Caso Negreira) olarak isimlendirilen hadiseyle bağlantılı legal çerçeveyi ihlal etme olasılığına dair bir tahkikat yürütmek üzere görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.



Ne olmuştu?

Maliye'nin vergi kaçırıldığı kuşkusuyla Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL firmasıyla ilgili bazı hesapları incelemesinin akabinde Barcelona'nın bu firmaya 2001-18 seneleri arasında toplam 7,3 milyon avro ödeme yaptığı ortaya çıkmış ve Katalan kulübünün ödemeler karşılığında hakemlere ilişkin bilgiler edindiği iddia edilmişti.

Savcılık hususa ilişkin yürüttüğü tahkikat sonrasında Negreira haricinde Barcelona Kulübüne, eski başkanlardan Sandro Rosell ve Jose Maria Bartomeu ile eski iki yöneticiye karşı, 'sahte ticari belge hazırlamak, kulüp yönetiminde yolsuzluk yapmak ve sporda yolsuzluk' suçlamalarıyla dava açmasını istemişti.

İspanya Ceza Kanunu'nun 286'ıncı maddesine göre bahse konu suçlar, altı aydan dört seneye değin hapis, bir seneden altı seneye değin özel ticari işlerden men ve para cezasını kapsıyor.

Diğer taraftan Real Madrid, UEFA, RFEF (İspanya Futbol Federasyonu), LaLiga ve CTA hususu yakından izlediklerini duyurmuştu. 

Barcelona'nın önümüzdeki sezon için Şampiyonlar Ligi'nden men edilebileceği de ileri sürülüyor.

Yorumlar (0)