Türk millî sporcular Şili'de mahsur kaldılar!

Şili’de ulaşıma yapılan yüzde 4’lük zamdan dolayı başlayan eylemler olağanüstü hal ilana karşın devam ediyor. 23-27 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Ümit-Genç ve U21 Dünya Karate Şampiyonası için Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Türk Milli Karate Takımı’nın otelde mahsur kaldığı bilgisi aktarıldı.

SPOR 21.10.2019, 16:15 21.10.2019, 16:25
Türk millî sporcular Şili'de mahsur kaldılar!

Şili’de gittikçe şiddetlenen ve olağanüstü hal ilan edilmesine kadar ilerleyen zam protestoları devam ediyor.  Emniyet tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, çok sayıda eylemci sokaklarda polisle çatışma halinde.  Şili'deki eylemlerin ortasında Türkiye'den bir sporcu kafilesi kaldı.

23-27 Ekim'de yapılacak olan Ümit-Genç ve U21 Dünya Karate Şampiyonası için Türk Millî Karate Takımı Şili'nin başkenti Santiago'da kalıyor. 18 kadın, 21 erkek sporcu ile Şili'ye giden Türk Millî Takımı'nın konakladığı otel güvenlik gerekçesi ile hizmete kapandı.

Türk sporcular Şili’de mahsur kaldı!

Otelin giriş çıkışlarında alınan yoğun önlemler sonrası kafile başka bir otele geçti. 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın da aralarında bulunduğu kafilenin yeni otelinin çevresinde de göstericilerin çatışmasının devam ettiği bilgisi verildi. Dünya Karate Şampiyonası'nın iptal edilip edilmeyeceği hakkında Şilili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Şili’de yanlarında bulunan antrenör Kayacık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hendek Belediyesinden şu şekilde bir açıklama yapıldı:

"Yasak nedeniyle otelden ayrılamamaktadırlar"

“Karate şampiyonası için Şili'de bulunan Milli Takım kafilesi yasak nedeniyle otelden ayrılamamaktadırlar. Başkanımız Babaoğlu tarafından Nurkan Kayacık ile yapılan görüşmede sporcularımızın sağlıklarının iyi olduğunu ve hiçbir eksikliklerinin olmadığını öğrendik. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Büyükelçilikle görüşmelerini sürdürüyor. Şampiyona ile ilgili ne olacağı bilinmemektedir. Hiçbir sıkıntı yaşamamaları şimdilik yüreğimize su serpti. Bizlerde Türk sporcuların durumuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Tüm sporcularımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan bir an önce yurda dönmelerini arzu etmekteyiz.”

Yorumlar (0)