Toprak Razgatlıoğlu'nun 2023 hedefi belli: Şampiyonluk geri gelecek

2023'te Superbike'ta şampiyonluğu geri almak istediğini kaydeden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, "Sezona iyi başlamak çok önemli. 2023'te ilk hedefimiz bu. Çünkü sezonun ikinci yarısında sevdiğimiz pistlerde yarışacağız." dedi. Milli motosikletçi, MotoGP hayalinden de bahsetti.

SPOR 24.12.2022, 14:51 Hakan Öksüz
Toprak Razgatlıoğlu'nun 2023 hedefi belli: Şampiyonluk geri gelecek

Red Bull tarafından organize edilen etkinliğe katılmak için Antalya'ya gelen milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, kariyer hedeflerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2022'de Dünya Süperbike Şampiyonası'nda ikinci olan Razgatlıoğlu, "Sezona iyi giremedik ancak sonradan açıldık. Önceki sezon 13 birincilik elde ettik, bu sezon ise kazandığımız yarış sayısı 14 oldu. Sezonun ortasından sonraki çabamız maalesef şampiyonluk için yeterli olmadı. 2023'te ilk hedefimiz, sezona iyi başlamak." dedi.

"Sezonun ilk karşılaşmaları çok önemli"

Yeni yılda sezon ortasına kadar kendisine üst düzey bir performans sergileme hedefi koyduğunu kaydeden milli motosikletçi, "Sezonun ikinci yarısında daha çok sevdiğimiz pistlerde yarışacağız. 2023'te dünya şampiyonluğunu geri alma hedefim var, umutluyum. Antrenman yapmadığım gün neredeyse yok gibi. Sezonun ilk yarışlarında iyi sonuçlar elde edebilirsem kalan bölümde daha rahat olabilirim. Bazen teknik problemler yaşanabiliyor. Motosikletten düşme de buna dahil. Ben sadece kendi mücadeleme odaklanacağım." ifadelerini kullandı.

"MotoGP'de şampiyon olma hayalimiz var"

MotoGP hedefine ulaşma için öncelikle iyi bir takımla anlaşma imzalamak gerektiğine değinen Toprak Razgatlıoğlu, "MotoGP, bu sporun zirvesi. Bir gün orada yarışarak dünya şampiyonu olma hayalim var. Öyle bir platformda fabrika takımı ile anlaşmanız gerekiyor. Bu yaşanırsa 2024'te MotoGP'de olabiliriz. Tıpkı Formula 1 gibi MotoGP çok popüler. Daha fazla insan tarafından takip ediliyor. MotoGP'ye hemen çıkamasak bile Süperbike'ta yerimiz güzel. Çünkü burada da fabrika takımında yarışıyoruz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)