Temsilcimiz Fenerbahçe, Slovacko deplasmanında!

İlk maçta 3-0 mağlup ettiği Slovacko ile bu akşam deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, turu geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde play off aşamasına kalmak istiyor. Lig ve Avrupa'da yoğun bir temponun içine girdiklerini kaydeden teknik direktör Jorge Jesus, rotasyona gidebileceklerini söyledi.

SPOR 11.08.2022, 16:55 11.08.2022, 22:22 Hakan Öksüz
Temsilcimiz Fenerbahçe, Slovacko deplasmanında!

UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur ilk maçında sahasında ağırladığı Çekya ekibi Slovacko'yu 3-0 yenen Fenerbahçe, bugün rövanş mücadelesine çıkacak. Çekya'daki Uherske Hradiste kentinde oynanacak Slovacko-Fenerbahçe maçı, S Sport kanalından canlı olarak ekranlara gelecek. Bu akşam saat 20.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Nikola Dabanovic olacak.

Üst turdaki rakip Austria Wien!

Sarı lacivertliler, bu turu geçmesi halinde Avrupa Ligi play off turunda Avusturya takımı Austria Wien ile karşılaşacak. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe, maç saatini beklemeye başladı. İlk maçı 3-0 kazanan sarı lacivertlilerin, rövanş karşılaşmasında bazı oyuncuları dinlendireceği düşünülüyor.

Rotasyona gidilecek

Takımın konakladığı Çekya'nın Brno şehrindeki otelde Çek defans oyuncusu Filip Novak ile basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Jorge Jesus, bol alternatifli bir kadroya sahip olduklarını belirtti. İlk karşılaşmayı farklı skorla kazandıkları için daha rahat olduklarını aktaran Jesus, rotasyona giderek bazı oyuncularını dinlendirebileceğini söyledi. Mert Hakan Yandaş, Joao Pedro ve Serdar Aziz'in kadroda olması beklenmiyor.

Jesus: "Programımız oldukça yoğun"

İlk karşılaşmada elde ettikleri avantajı korumak istediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, hedeflerinin play off turunu da geçmek olduğunu belirtti. Ligde yaptıkları Ümraniyespor maçının üzerinden fazla zaman geçmediğini kaydeden Jorge Jesus, "Hangi futbolcuların daha fazla toparlandığını anladıktan sonra maçın kadrosunu belirleyeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Hem ligde hem de Avrupa'da mücadele içindeyiz. Programımız çok yoğun. Toparlanma süresi ortalama 72 saattir. Slovacko maçında rotasyon yaparak sahaya farklı oyuncuları sürebiliriz. Kadromuz geniş." ifadelerini kullandı.

Novak: "Ülkeme döndüğü için mutluyum"

Çekya'ya dönemin kendisini iyi hissettirdiği aktaran sol bek Filip Novak ise "Avrupa karşılaşmalarında zaman zaman buraya geliyoruz. Dolayısıyla benim için çok yeni bir deneyim değil. Turu geçmekten başka düşüncemiz yok. Futbol hayatıma Zlin takımında başladım. Zlin ile Slovacko arasındaki maçlarda tarafım belli. Aynı şekilde Fenerbahçe formasıyla Slovacko'yu yenmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

Yorumlar (0)