Suriye'de bacağı kopan Hamis'e Brezilya'dan davet

Santos kulübü Suriye'de rejim bombardımanında sağ bacağını kaybeden Hamis el Gacir'i Brezilya'ya davet etti.

SPOR 05.04.2020, 11:32
Suriye'de bacağı kopan Hamis'e Brezilya'dan davet

1,5 yıl önce rejime ait uçaklar tarafından İdlib kırsalına düzenlenen hava saldırısında sağ bacağını kaybeden ve tedavisinin yapılabilmesi için babasıyla geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde protez bacağına kavuşan Hamis el Gacir'e Brezilya'dan sevindirici haber geldi.

İngiltere'de yaşayan bir hayırsever tarafından, hayranı olduğu Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ın imzalı bir krampon ve formasını göndermesi sonrası Hamis'in yaşadığı mutluluk Brezilya kulübü Santos'u da etkiledi.

Suriye'de bir süre Al Amal'ın altyapısında oynayan Hamis'in yaklaşık 2 ay önce yapılan haberinin görsellerinde üzerinde Santos takımının formasının olması Brezilya Kulübünün de dikkatini çekti.

Santos basın sorumlusu Isabel Luchesi, WhatsApp üzerinden Hamis'i görüntülü arayıp tercüman aracılığıyla sohbet etti.

Luchesi, konuşma sırasında kulübün stadı olan Urbano Caldeira Stadı'nı gösterdiği Hamis'i, daha sonra belirlenecek dönem için Brezilya'ya davet etti.

Santos'u çok seviyorum

Hamis kendisiyle konuşan Santos yetkilisine kulübü çok sevdiğini söylediğini belirterek "Kulübün basın sorumlusuyla görüşme imkanı buldum. Kulübü çok sevdiğimi ifade ettim. Onlar da ilerleyen zamanlarda beni Brezilya'da ağırlayacaklarını söyledi. Bunun için gerekli görüşmeleri yapacaklarını aktardılar." ifadelerini kullandı.

Hamis futbol aşığı

Baba Muhammed Sera el Gacir de oğlunun futbolu çok sevdiğini aktardı.

Yaklaşık iki ay önce yapılan haber üzerine Santos'un kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Gacir, "Yapılan haber özellikle internet üzerinde çok yayıldı. Oğlumun o gün üzerinde Neymar'ın Santos'ta oynarken giydiği 11 numaralı forması vardı. Santos Kulübünün yetkilileri formayı görünce ilgilerini çekmiş. Bizi WhatsApp üzerinden görüntülü aradılar. Kendileri diplomatik işlemleri hallettikten sonra bizi Brezilya'da ağırlayacaklarını söyledi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)