Şenol Güneş'ten Ronaldo sorusuna yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında Dele Alli'nin performansından Rosier'in durumuna, yapılacak hazırlık maçlarından Ghezzal'ın takıma ne zaman katılacağına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Topa sahip olan ve Brezilya gibi rakibin üstünde baskı kuran bir oyun anlayışını oturtmak istediklerini kaydeden Güneş, Cristiano Ronaldo'nun transferi konusunda gelen soruyu da yanıtladı.

SPOR 25.11.2022, 18:16 27.11.2022, 09:01 Hakan Öksüz
Şenol Güneş'ten Ronaldo sorusuna yanıt

Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışından kopmayacağını kaydeden Güneş, "Geriden gelsek de umudumuz ve gücümüz var. Öne geçebiliriz. Kış geliyor, sonra bahar gelecek. Hava daha güzel olacak." diye konuştu.

"Kadrodaki herkese şans vereceğiz"

Yarışın içinde kalarak taraftarlarını mutlu etmek istediklerine vurgu yapan deneyimli teknik adam, "Coşkulu bir lig dönem geçirmek istiyoruz. Devre arasından önce 5 lig maçına çıkacağız, bir de kupa maçı yapacağız. Sahadaki sonuçlar önemli. Elimizdeki oyuncu grubuyla devre arasına kadar gideceğiz. Takımdan gidecek ve bizimle devam edecek oyuncularla ilgili henüz bir karar vermedik. Kadrodaki herkese şans vereceğiz. Katkı yapacağını gösterenler bizimle kalır. Bazı oyuncularımızın performansı düşük. Onlarla ilgili de değerlendirmelerimizi yapıyoruz." dedi.

"5 hazırlık maçı yapacağız"

Dünya Kupası arasında 5 hazırlık karşılaşması oynayarak lige hazır duruma gelmek istediklerini kaydeden Güneş, "Oyuncularla daha çok vakit geçirdikçe aklımda daha iyi bir harita oluşuyor, onları tanıyorum. Bir aile ortamı oluşturmak istiyoruz. Herkesin keyif alacağı bir oyun oynamayı hedefliyoruz. Bu hazırlık döneminde gereksiz yükleme yaparak takımı fazla yormak istemiyoruz. Bu dönemde fiziksel eksiklikleri gidermek için uğraşacağız. Topa sahip olan ve hücumu düşünen bir oyuna sahip olmak istiyoruz. Rakip bizi kovalayacak, biz onları değil. Brezilya gib rakibi sahada boğan bir oyun hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

"Dele Alli'nin performansı yükselecektir"

Deneyimli teknik adam, Beşiktaş'ta görev yaptığı ilk dönemde oyuncusu olan Alman futbolcu Mario Gomez ile mevcut kadroda yer alan Hollandalı Wout Weghorst'un kıyaslanması ile ilgili de konuştu. İki oyuncunun farklı özelliklere sahip olduğunu hatırlatan Güneş, "Gomez hırsıyla çıkış yakaladı ve yeniden milli takıma çağrıldı. Aynı şekilde Weghorst'un da kazanma hırsı olan bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Dele Alli'nin de çalışmayla performansını artıracağını düşünüyorum, henüz daha genç." dedi.

Rosier ve Ghezzal'ın son durumu

Valentin Rosier'in inişli çıkışlı performansına rağmen takımın direkt oyuncusu olduğuna inandığını söyleyen Güneş, "Böyle bir oyuncu elimizde varken yeni birisini almak doğru değil. Son zamanlarda dalgalı bir performansı var. Onu çok zeki ancak yaramaz öğrencilere benzetiyorum. Yukatel Kayserispor'un oyuncusu Onur Bulut'u da beğeniyorum. Rachid Ghezzal kadromuzun en değerli üyelerinden biri. Sakatlığın ardından ameliyat geçirdi. Ocak sonu ya da şubat başı takıma katılacağını düşünüyoruz. Aralık ayında kadromuza yeni birisini ekleme planımız yok. Devre arasında yeniden değerlendireceğiz." diye konuştu.

"Ronaldo'yu alamayız"

Beşiktaş'ın eski yıldızı Quaresma ile yakın dost olduğu bilinen Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'dan ayrıldığını belirten basın mensupları, bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Quaresma'nın herkese örnek olan büyük bir oyuncu olduğunu belirten Güneş, "Ronaldo'yu şu an almamız mümkün değil. Türk oyuncular kendi hikayelerini yazabilir. Burak Yılmaz'ın Lille performansı bunun örneği. Öte yandan Dünya Kupası'nı da takip ediyorum. Brezilya ve İngiltere'nin finalde karşılaşmasını isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)