Şenol Güneş, İtalya-Türkiye maçı hakkında İtalya gazetesine konuştu 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 kapsamında açılış maçını oynayacak İtalya-Türkiye hakkında İtalyan gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Güneş, iyi bir başlangıç yaparak şanslarını artıracaklarını söyledi. 

SPOR 09.06.2021, 14:03 09.06.2021, 14:23
Şenol Güneş, İtalya-Türkiye maçı hakkında İtalya gazetesine konuştu 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 11 Haziran Cuma günü Roma’da oynanacak İtalya-Türkiye maçı hakkında İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden birine değerlendirmelerde bulundu. Covid-19 salgını sebebiyle dünyanın bir kabusu yaşadığını fakat buna karşın takımı için sezonun iyi geçtiğini belirten Güneş, sporcularının aileleri ile beraber Antalya’da verimli bir kamp dönemi geçirdiğini ve şu anda tüm sporcuların formda olduğunu belirtti.



16 bin seyircili maç

Güneş: “Roma’daki maçta 16 bin seyircinin olması oldukça heyecan verici. Göreve başladığımda hiçbir şey kolay olmadı fakat hem federasyon hem teknik ekip hem de futbolcular sayesinde ve özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde oynayarak güçlenen sporcular sayesinde çok başarılı ve güçlü bir takım oluşturduk. Olağanüstü bir dönem geçirdi. Amacımız, iyi bir futbol takımından önce manevi değerlerle bezenmiş bir aile ve takım oluşturmaktı. Taraftarlarımız da bize destek verdi ve bunu başardık.”



Türkiye, eleme turunda en az gol yiyen takımlardan biri

Güneş: “Türkiye, eleme turunda Belçika ile birlikte en az gol yiyen takımlardan biri. Bu konuda İtalya’dan bir eksiğiz. Yediğimiz gollerin hepsi duran toplardan. İtiraf etmek gerekirse bu şampiyonanın 2020 senesinde oynanmasını tercih ederdim. Çünkü o dönemde iyi bir seviyedeydik. Fakat elbette ki potansiyelimiz oldukça yüksek ve rakiplerimizi de iyi çalışıyoruz.”



“Açılış maçının iyi bir maç olmasını diliyorum”

Güneş: “İtalya ile oynayacağımız maç, açılış maçı ve bunun iyi bir maç olmasını diliyorum. Fakat açık konuşmakta fayda var ki İtalya, EURO 2020’nin favorilerinden biri. Her şeyden önce, onlar evinde. ‘Gök mavililer’, dünya futbolunun en iyi takımları arasında. Kazandıkları 4 dünya kupası da bunun göstergesi. Rusya, EURO 2018’e katılamayınca İtalya teknik direktör değişikliği yapıp takımı yeniden kurdu. Mancini ile kurulan takım dinamik, başarılı ve genç bir takım. Onları finalde görmemiz muhtemel.”

“Biz, İtalya gibi takımlara karşı kendi futbolumuzu oynamak istiyoruz. İtalya’nın ardından kontratağa iyi çıkan Galler ve hücumda iyi olan İsviçre ile karşılaşacağız. Fakat iyi bir başlangıç yaparsak, diğer maçlarda da şansımızın olacağını düşünüyorum. Bu sebeple bizim için İtalya maçı çok önemli. Herhangi bir hesap yapmadan oynayacağız. Oldukça heyecan verici olacak.”



“EURO 2002 geride kaldı”

İtalyan gazetecilerin, Türkiye’nin EURO 2002’deki performansını hatırlatması üzerine Güneş, “O kupa benim için geride kaldı. Bugün kadromuzda 2001 senesinde doğan bir oyuncumuz bile var, ismi Rıdvan Yılmaz. O günden bu yana pek çok şey değişti. Ama hala aynı heyecanı hissettiğimiz doğru.” şeklinde konuştu.

2002 takımı ile 2020 takımının ortak yönlerini soran gazetecilere karşı Güneş, şunları söyledi: “iyi futbolcularım var ama başarı bambaşka bir durum. 2002 futbolcuları hem milli takımla hem de kendi kulüpleri ile uluslararası başarılar elde etti ama yine de iki takımı karşılaştırmak adil değil. Benzerliklerden bahsedebilirim. İki takım da oldukça güçlü. İki takımın oyuncuları da hem takımlarını hem de ülkelerini seviyor. Futbol sevgileri var ve oynamayı seviyorlar. Herkes, sorumluluğunu üstlendi ve sevginin ön planda tutulduğu bir takım yaratmaya çalıştı. Hem 2002 futbolcuları hem de 2020 futbolcuları bunu başardı.” 

Yorumlar (0)