Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, yurtta sevinçle karşılandı 

Tokyo 2020’de okçuluk branşında olimpiyat şampiyonu olarak Türk spor tarihine altın harflerle kazınan Mete Gazoz, yurda döndü. 

SPOR 02.08.2021, 09:35 03.08.2021, 09:04
Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, yurtta sevinçle karşılandı 

Tokyo 2020’de okçuluk branşında olimpiyat şampiyonu olarak Türk spor tarihine altın harflerle kazınan Mete Gazoz, bu sabah saatlerinde yurda döndü. Gençlik ve Spor Bakanlığı, olimpiyat komitesi ve Türkiye Okçuluk Federasyonu yetkilileri ile sevenleri tarafından sabah saatlerinde havalimanında karşılanan Mete Gazoz’un sevinci görülmeye değerdi. 



“Madalyayı tek başıma kazanmadım” 



Sabahın çok erken saatlerinde havalimanına inmesine karşın büyük bir grup tarafından karşılanmasından dolayı teşekkür eden Mete Gazoz, şu açıklamalarda bulundu: “Çok mutluyum. Madalya benim boynumda olabilir lakin ben bunu tek başıma kazanmadım. Türkiye Okçuluk Milli Takımı olarak 2 gün önce tarihimizin ilk madalyasını aldık. Ben burada yalnızca madalyayı temsil ediyorum. Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bu başarı için hepimiz her şeyi yaptık. Haddinden fazla antrenman yaptık. Çok şeyi feda ettik ama bu madalyayı aldıktan sonra bunların hiçbir önemi kalmadı.” 



“5 sene boyunca madalya için çalıştık” 

“Mutlu ve gururluyum. 5 sene boyunca madalya için çalıştık. Bir sonraki olimpiyatlar 3 sene sonra. Biz orası için de altın madalya hedefiyle çalışacağız. Bu kez 2 kişi değil 3 kadın ve 3 erkekten oluşan 6 kişilik takımla katılmak istiyoruz. Şimdi 1 hafta boyunca bu madalyanın tadını çıkartacağız.” 



“O fotoğrafın anısı bambaşka” 

Olimpiyatta çekilen fotoğrafı ile ilgili konuşan Mete, “O fotoğrafın anısı bambaşka. Ne hissettiysem yüzüme yansıdır. Ben keyif aldığım müddetçe hep şampiyon olacağım. Rol model olmak için yaşım küçük. Altın madalya almış olabilirim ama rol model olmak için henüz erken. Benden küçüklere yalnızca tavsiye verebilirim. Antrenmanlarını aksatmasınlar ve asla pes etmesinler. Herkes şampiyon olabilir.” şeklinde konuştu. 



“5 sene boyunca milyonlarca ok attım” 

Mete Gazoz: “Ben 5 sene boyunca milyonlarca ok attım. Uyurken bile zihnimde finale çıktığımı ve oku attığımı düşündüm hep. Önümüzdeki 1 hafta boyunca kutlama yapacağız ama sonrasında yoğun antrenmanlara başlayacağım. 1 ay sonra Dünya Şampiyonası var. Bu kez Olimpiyat Şampiyonu olarak yarışlardayım ama şampiyon olmamış gibi antrenman yapmam gerek.” 

Yorumlar (0)