Okan Buruk Galatasaray'da

Galatasaray Spor Kulübü, futbol A takımının başına Okan Buruk'u getirmek için görüşmelere başlandığını duyurdu.

SPOR 23.06.2022, 01:03
Okan Buruk Galatasaray'da

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi'nden Borsa İstanbul'a iletilen ve KAP'ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) da yayımlanan duyuruda, "Futbol A takımımızdaki teknik direktörlük görevi için Sayın Okan Buruk ile görüşmeler başlamıştır." denildi.
 

9 senede 15 kupa kazandı

Futbola sarı-kırmızılıların altyapısında başlayan ve yaklaşık olarak 9 sene boyunca Galatasaray formasını giyen Buruk, 1999-2000 sezonunda UEFA Süper Kupa ve UEFA Kupası'nı kazanan kadronun en önemli oyuncularından biri oldu. Buruk, oyunculuk döneminde sarı-kırmızılılarda ayrıca 7 defa Süper Lig, 5 defa Türkiye Kupası, bir defa da TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Deneyimli teknik adam, Galatasaray'ın ardından futbolculuk kariyerine İtalya ekiplerinden Inter'in yanı sıra Beşiktaş ve o zamanki ismiyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da devam etmişti.

Başakşehir'i şampiyon yapmıştı

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başlayan Buruk, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor, Göztepe, Sivasspor, Elazığspor, Gaziantepspor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

Buruk, Akhisar Belediyespor ile 2017-18 sezonunda Türkiye Kupası, Başakşehir ile 2019-20 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yakaladı.

Yorumlar (0)