AK Parti'den asgari ücret açıklaması

Numan Kurtulmuş, "Memur emeklileri de dahil olmak kaydıyla enflasyon farkını üstüne ekleyerek yüzde 40 dolaylarında bir yükselişin, biraz fazla, biraz eksik olabilir. Bunlar çalışılıyor. Asgari ücretle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önünde birkaç seçenek var. Bu seçeneklerden birine karar verilir ve uygulamaya konulur." ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.06.2022, 01:29
AK Parti'den asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Ekonomik manada tüm dünyanın çok zor bir dönemin içinden geçtiğini, ülkemizin de bu dalgalanmadan etkilendiğini kaydeden Kurtulmuş, ülkemizin zamanında önlemlerini alarak zorlukları aşmaya çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, enflasyon ve dövizdeki hareketlilik hususunda gerekli faaliyetlerin gerçekleştirildiğinin altını çizerek, "İlgili kurumlarımız gereken çalışmaları yapıyorlar. Bunlar gerçekleştirilirken yurttaşlarımızın maruz kaldığı bir süreç var. Hayat pahalılığından bahsediyorum. Hayat pahalılığının etkisini azaltmak için çaba sarf ediyoruz. Enerji fiyatları döviz bazında ülkemizde arttı fakat dünyadan çok daha fazla artmadı. Hayat pahalılığı hususunda dengeleri bozmadan önlemler alıyoruz. Bu yaz rahatlamayı, sonraki dönemde ise baz etkisiyle birlikte kalıcı rahatlamayı hissediyor olacağız." şeklinde konuştu.

"Yüzde 40 civarlarına ulaşan dokunuş olacak"

Kurtulmuş, yurttaşların alım gücüne destek verilmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Tarım alanında daha fazla üretmeliyiz. Düşük gelirli insanlara devletin destek vermesini sağlamalıyız. Önümüzdeki ay itibarıyla işçi emeklilerimiz de dahil olmak kaydıyla çalışanlarımızın, emeklilerimizin alım gücünü daha yukarılara çıkarmak adına yüzde 40'lara ulaşan bir dokunuş gerçekleştirilecek. Memur emeklileri de dahil olmak kaydıyla enflasyon farkını üstüne ekleyerek yüzde 40 dolayların bir yükselişin, biraz fazla, biraz eksik olabilir. Bunlar çalışılıyor. Asgari ücretle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önünde birkaç seçenek var. Bu seçeneklerden birine karar verilir ve uygulamaya konulur. Söylediklerim işçi-memur emeklileriyle ilgili düzenlemeye ilişkindir."

Yorumlar (0)