NBA seyircisiz maçlara hazırlanıyor

NBA yönetimi ligdeki takımlara uyarı metni göndererek, seyircisiz karşılaşmalara hazırlanılmasını istedi. Süperstar LeBron James ise boş salonda maça çıkmayacağını söyledi.

SPOR 07.03.2020, 14:14
NBA seyircisiz maçlara hazırlanıyor

NBA (Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi) de tıpkı diğer spor müsabakaları gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenenler arasında. Salgınla mücadele kapsamında oynanacak müsabakaların seyircisiz olması gündeme geldi.

Amerikan ESPN'in aktardıklarına göre NBA yönetimi, ligde mücadele veren 30 takıma mektup gönderdi ve önümüzdeki günlerde karşılaşmaların seyircisiz oynanma ihtimaline hazırlanılmasını istedi.

"Seyircisiz maça çıkmam"

NBA’in ve dünya basketbolunun önde gelen oyuncularından Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James ise söz konusu planlamaya sert bir şekilde karşı çıkıyor. James, "Ben parkeye çıktığım zaman salonda seyirci yoksa oynamam. Bugüne dek hiç seyircisiz bir maçta oynamadım. Bu oyunu takım arkadaşlarım için olduğu kadar seyirciler için oynuyorum. Olayın özü bu değil mi?" şeklinde konuştu.

NBA yönetiminin kulüplere gönderdiği uyarı metnine göre, eğer maçların seyircisiz oynanması fikri hayata geçerse, salona karşılaşmalar için orada bulunması hayatî öneme sahip kişiler dışında kimse alınmayacak. Bu durumda dahi, salonda olanların ateşleri yetkililerce ölçülecek.

Söz konusu planlama öncesinde de tüm maçlarda salonda bulunanların el temasından kaçınması ve oyuncuların tişört ile topların üzerine imza atmak için başka birinden kalem dahi almaması salık veriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) güncel verilere göre Covid-19 enfekte olmuş 338 hasta var. 14 kişi ise söz konusu salgın sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)