Mustafa Cengiz: Vallahi bence 'evin oğlu' Henry Onyekuru

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yeni transfer Henry Onyekuru'nun sarı-kırmızılılara geliş süreci ile ilgili konuştu. Cengiz, "Bazıları bir laf çıkardı, biliyorsunuz, 'elin oğlu, evin oğlu' şeklinde. Vallahi bence asıl evin oğlu Onyekuru'dur." dedi.

SPOR 26.01.2021, 17:45 27.01.2021, 14:10
Mustafa Cengiz: Vallahi bence 'evin oğlu' Henry Onyekuru

Galatasaray, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco’da forma giyen Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru'yu kiralık olarak renklerine bağladı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleştirilen imza töreninde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Henry Onyekuru, kulüp kanalına açıklamalarda bulundu.

"Bence asıl evin oğlu Onyekuru"

Mustafa Cengiz, Nijeryalı futbolcunun ciddi tekliflere karşın Galatasaray’ı tercih ettiğini ifade ederek, "Bazıları bir laf çıkardı, biliyorsunuz, 'elin oğlu, evin oğlu' şeklinde. Vallahi bence asıl evin oğlu Onyekuru'dur. Üçüncü kez, kendisini isteyen çok sayıda takım olmasına karşın ve Monaco'ya çok maliyetli olmasına karşın Onyekuru, sağ olsun Galatasaray'ı ısrarla istedi. Türkiye'deki ve yurt dışındaki ciddi tekliflere dönüp bakmadı bile. Biz bu açıdan sergilediği bu sahiplenme, sadakat ve aidiyet duyguları sebebi ile kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu ciddi bir duruştur. Asla parayı tercih etmedi. Sevgisini ve aşkını tercih etti." ifadelerini kullandı.

"Kalıcı olmak istiyorum"

Uzun seneler boyunca Galatasaray forması giymek istediğini kaydeden Henry Onyekuru ise, "Öncelikle, yeniden burada olmaktan dolayı çok sevinçliyim. Kulübün amaçlarına ulaşabildiğimiz, bol gollü ve tüm taraftarlarımızı gururlandıran bir sezon geçirmeyi diliyorum. Burada çok daha uzun yıllar kalmayı istiyorum. Teknik ekiple ve yöneticilerle konuştum ve onlar da bana karşı duydukları güvenlerini dile getirdiler. Her daim olduğu gibi, yüzde 100'ümü vermeye geldim. Daha evvel belirttiğim gibi, hedefim Galatasaray'la daha çok başarı yakalamak, daha çok kupa kazanmak ve Galatasaraylıları gururlandırmak. Allah'ın izniyle hem ligi hem de Türkiye Kupası’nı kazanacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)