Mustafa Cengiz: Mesut Özil Türklüğünü reddetti, 'evin oğlu' dememek lazım

Mustafa Cengiz, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil için, "Elin oğlu değil, evin oğlu." diyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yanıt verdi. Cengiz, "Türk olduğunu reddedene 'evin oğlu' dememek lazım." dedi.

SPOR 20.01.2021, 19:31
Mustafa Cengiz: Mesut Özil Türklüğünü reddetti, 'evin oğlu' dememek lazım

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-lacivertlilerin Mesut Özil transferine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

"'Evin oğlu' dememek lazım"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Diğer yıldız futbolcular elin oğlu, Mesut Özil evin oğlu." söylemine tepki gösteren Cengiz, "Benim, Ali Koç ile kişisel bir sorunum yok. Futbol haricinde saatlerce konuşma yapabiliyoruz. Sarf ettiği bir sözcük hiç hoşuma gitmedi. Bir transfer, oldukça değerli bir transfer, ülke futbolunun marka değerini yükseltecek nitelikte bir transfer. Benim buna hiçbir itirazım yok. Çok iyi bir oyuncu. Fakat, 'elin oğlu, evin oğlu geldi' şeklinde konuşmak nasıl bir mantıktır? Ben buna anlam veremiyorum. Aslını inkar eden, Türklüğünü kabul etmeyene 'evin oğlu' dememek lazım. O zaman diğerleri kim? Türk futbolunda bu tarz ayrımcılıklar yapmayalım. TFF, bu duruma diyecek? 'Muz uzatmak sağlığa yararlı.' mı diyecek?" ifadelerini kullandı.

Ali Koç ne demişti?

Ali Koç, Mesut Özil transferinin ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mesut'un nasıl bir futbolcu olduğunu dünyaya bir kez daha sergilemesini istiyoruz. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'ye katkı sağlamasını arzuluyoruz. Kariyerli futbolcular ülkemize geldi fakat beklentileri karşılayamadı. Böyle bir kuşkumuz yok. Uzun bir dönemdir bildiğimiz Mesut, küçüklüğünden bu yana aşık olduğu kulüpte ve ülkesinde futbol oynayacak. Mesut'un diğer büyük futbolculardan farkı var. Onlar elin oğlu, Mesut Özil evin oğlu. Arada büyük bir fark söz konusu."

Yorumlar (1)
Greenyes 3 yıl önce
Sana ya sen GS yi kurtar basiretsiz