Milli Takım'da Lejyoner dönemi

2020 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Lig'lerinde oynayan genç ve başarılı futbolcular ile dikkat çekiyor.

SPOR 06.09.2019, 10:34 06.09.2019, 16:40
Milli Takım'da Lejyoner dönemi

Türk futbolunun, yurt dışı transferinde büyük bir yükseliş kazandığı bu dönemde, milli takımda lejyonerler dikkat çekiyor.

Andorra ve Moldova karşılaşmaları için hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı'nda yurt dışında Türk futbolunu temsil eden yetenekli oyuncular ön planda. Başarılı teknik adam Şenol Güneş yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden ay-yıldızlı ekibin 28 kişilik aday kadrosunda yer alan oyuncuların 14'ü, Avrupa kulüplerinde forma giyiyor. Söz konusu isimlerin 9'u Türk kulüplerinin altyapılarında yetişen, son dönemde ihracat ettiğimiz futbolculardan oluşuyor.

Süper Lig ve TFF 1. Lig'de performansı ile yurt dışı takımlarının dikkatini çeken başarılı futbolcular, yeteneklerinin keşfedilmesi ile dünyada birçok takımda yerini aldı.

Milli takımda başarılı bir şekilde forma giyen 9 oyuncudan Leicester City forması giyen Çağlar Söyüncü futbol kariyerine Menemen Belediyespor'da forma giyerek başlarken, 2019 yılında Seria A ekiplerinden Juventus'a transfer olan Merih Demiral Fenerbahçe altyapısında; Hacettepe'den Roma'nın başarısı için ter döken Mert Çetin ; Roma'nın yıldız oyuncusu Cengiz Ünder Altınordu, Fransız takımı Le Havre'a imza atan Umut Meraş Yeşilköy; Lille'in yüklü bir bonservis bedeli ödediği Yusuf Yazıcı Trabzonspor, aynı takımda forma giyen Zeki Çelik Bursaspor, Celta Vigo için top koşturan Okay Yokuşlu Altay ve Real Valladolid forması giyen Enes Ünal bursaspor altyapısında yetişmişti.

A Milli Takım'ın, Avrupa'da futbol hayatına başlayan isimlerle yarısı lejyonerden oluşan kadrosu, ilerisi için büyük umutlar ve başarılar vadediyor.
 

Yorumlar (0)