Milli atlet Zübeyde Süpürgeci, Avrupa şampiyonu oldu

Polonya'da gerçekleştirilen Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda milli sporcu Zübeyde Süpürgeci, altın madalyaya uzandı.

SPOR 01.06.2021, 23:41
Milli atlet Zübeyde Süpürgeci, Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Bydgoszcz kentinde devam etmekte olan şampiyonada, T54 kategorisi kadınlar 100 metre finalinde ülkemizi temsil eden Zübeyde Süpürgeci, 16.83'lük derecesi ile Avrupa rekoru kırarak birinci oldu ve altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Bakan Kasapoğlu millileri tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, paylaştığı tebrik mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Milli sporcularımız, Polonya'da gerçekleştirilen Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda çeşitli kategorilerdeki final yarışları neticesinde bizlere büyük mutluluk yaşatan başarılara imza atıyor. Söz konusu organizasyonda Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazanma başarısı gösteren Zübeyde Süpürgeci'yi, gümüş madalya sahibi olan Hamide Doğangün'ü ve bronz madalyaya uzanan Havva Elmalı ile Zeynep Acet'i gönülden tebrik ediyorum. Millilerimizin başarılarında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Şampiyonada yarışan diğer milli sporcularımıza da başarılar temenni ediyorum."

Yorumlar (0)