Millî dansçıların hedefi altın madalya!

Samsun'da kampa başlayan Tekerlekli Sandalye Dans Millî Takımı sporcuları, Almanya'da organize edilecek olan dünya dans şampiyonasına hazırlanmaya devam ediyor. Sıkı kamp programında antrenmanlarına devam eden millî dansçılar, şampiyonada altın madalya kazanmak istiyor.

SPOR 25.11.2019, 11:34 12.01.2020, 16:23
Millî dansçıların hedefi altın madalya!

Tekerlekli Sandalye Dans Millî Takımı sporcuları, 29 Kasım tarihinde Almanya'da organize edilecek olan dünya şampiyonası için Samsun´da kampa başladı. Yaşar Doğu Spor Salonu'nda antrenman yapan dans sporcuları, Millî Takım Antrenörü Gazi Umdu yönetimindeki yoğun kampta kendilerini daha da geliştiriyor.

Şampiyonada millî sporcular, Osman Ertöz, Yeşim Eryiğit, Abdül Kadir Ünal, Şima Elif Umdu, Burak Bolat, Gizem Sarıgöl, Mehmet Sefa Öztürk ve Yeliz Güllü, 12 kategoride Türkiye adına yarışacak. Antrenmanlarına devam eden dansçılar, şampiyondan altın madalyanın sahibi olmak istiyor. 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Almanya'da yapılacak olan şampiyonaya, dünyanın birçok ülkesinden 350 sporcu katılım gerçekleştirecek.

"Bu yarışmaya 4 senedir hazırlanıyoruz"

Dünya şampiyonasına sıkı bir şekilde hazırlandıklarına dile getiren antrenör Gazi Umdu, "Takım olarak yoğun bir odaklanma içerisindeyiz ve dünya şampiyonasına hazırız. Çok iddialıyız. Bu yarışmaya 4 senedir hazırlanıyoruz. Bir sporcunun hayali olimpiyatlarda yarışmaktadır, fakat tekerlekli sandalye dans sporu branşı olimpiyatlarda yer almıyor. Dolayısıyla bizim hedefimiz; dünya şampiyonasına katılmaktı. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Dünyada bu spor 50 senedir var ancak biz son 5 senesini yakalayabildik. Kısa zamanda birçok madalya kazandık, geç başladık ama çok iyi seviyelere yükseldik. İyi sonuçlar alarak, ülkemizi gururlandıracağız" ifadelerine yer verdi.

Milli sporcu Gizem Sarıgöl de, Almanya'da organize edilecek olan dünya şampiyonasına sıkı bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, altın madalya için kıyasıya yarışacaklarını ifade etti. Millî sporcular ise şampiyona için iddialı olduklarının altını çizerek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)